Cele mai agresive rase de pisici. Felinele care pot deveni periculoase în preajma copiilor

Cele mai agresive rase de pisici. Felinele care pot deveni periculoase în preajma copiilor

FOTO: hillspet.com

Puţine animale au reuşit să-şi găsească un loc în sufletul oamenilor aşa cum au izbutit pisicile. Nu întâmplător, alături de câini, sunt printre cele mai populare animale de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Domesticite în urmă cu mai bine de patru milenii, pisicile au fost considerate pe rând îngeri şi demoni. Au fost răsfăţate şi ridicate uneori la rangul de zeiţe, aşa cum s-a întâmplat în Egiptul antic, dar în Întunecatul Ev Mediu au fost maltrate şi arse adeseori pe ruguri, considerându-se că sunt în legătură cu forţele infernale.
 
Deşi au trecut mii de ani când au ajuns să trăiască printre oameni, se spune că niciodată nu au fost cu adevărat domesticite în proporţie de 100%. Iar unele rase de pisici ar putea să pară mai apropiate de rasele sălbatice. 
 
Este şi cazul rasei Korat. Mai puţin prezentă în Europa şi foarte populară în Thailanda, această pisică are ca strămoşi rasele sălbatice din junglele asiatice. Pisicile Korat sunt cunoscute pentru privirea lor pătrunzătoare, foarte expresivă.
 
 
Aceste pisici sunt agitate în special în preajma copiilor şi se întâmplă destul de des să reacţioneze agresiv în faţa acestora. Au existat şi cazuri când au atacat chiar şi bebeluşi şi se spune că nu este deloc indicat să fie aduse ca animale de companie în casele în care sunt copii mici. 
 
Scottish Fold au devenit din ce în ce mai populare în ultimul deceniu, însă puţini ştiu că este vorba despre o rasă rezultată dintr-o anomalie genetică şi nu pentru că natura şi-ar fi urmat cursul. Scottish Fold sunt agresive mai ales cu oamenii, dar surprinzător sunt mai blânde cu alte animale de companie.
 
 
Inteligente, dar cu porniri sălbatice, sunt nişte pisici de regulă distante, care încearcă să interacţioneze cât mai puţin cu oamenii. Specialiştii susţin că aceste pisici devin cu atât mai agresive cu cât oamenii insistă să petreacă mai mult timp cu ele şi să intervină în viaţa lor. 
 
Celebra rasă Siameză este printre cele mai apreciate rase de pisici, însă asemenea verişoarelor lor din rasa Korat, siamezele nu se împacă prea bine cu copiii.
 
 
În schimb, aceste pisici inteligente pot dezvolta în timp o relaţie profundă cu stăpânii lor, deşi recomandarea este să nu fie lăsate singure cu copiii mici.
 
Pisicile din rasa Mau egiptean sunt inconfundabile datorită blănii lor pătate care aduce cu cea a felinelor sălbatice.
 
 
Pisicile Mau se ataşează de regulă de stăpâni, sunt jucăuşe şi au chiar o fire veselă. însă nu tolerează străinii. Este o rasă care în ultimii ani a început să fie tot mai căutată.
 
La fel de distante sunt pisicile din rasa Cymric, care evită pe cât pot oamenii. Iar dacă verişoarele lor îndepărtate Scottish Fold sunt tolerante cu animalele de companie, cele din rasa Cymric sunt de-a dreptul alergice, în special la câini.
 
Aceste pisici au devenit din ce în ce mai populare, însă cei care îşi doresc un animal prietenos trebuie să ştie că şansele de a lega o prietenie specială cu exemplare din această rasă sunt dintre cele mai reduse.
 
Faptul că anumite rase de pisici sunt predispuse să fie mai agresive decât altele nu înseamnă că fiecare exemplar este agresiv sau că riscă să se transforme în timp într-un animal dificil. Contează foarte mult şi personalitatea fiecărei pisici luată în parte, dar şi educaţia dată de stăpâni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările