Cel mai longeviv cotidian din judeţul Cluj şi-a schimbat conducerea

Cel mai longeviv cotidian din judeţul Cluj şi-a schimbat conducerea

Faclia de Cluj este cel mai longeviv ziar din oraş. FOTO: Arhiva Făclia de Cluj

Făclia de Cluj, cel mai vechi cotidian din judeţul Cluj are începând de luni o nouă conducere. Cei 15 asociaţi ai Casei de Editură Napoca, societate care deţine ziarul Făclia, reuniţi în cadrul adunării generale, l-au ales în funcţia de redactor şef pe Cosmin Puris iar în funcţia de redactor şef adjunct pe Cristian Focşanu.

Noul redactor şef este angajat la ziarului Făclia din 1999, având o experienţă în presă de peste 20 de ani. Cosmin Puris este jurnalistul care a dezvăluit pentru prima dată în presa din România faptul că o serie de biocide nu respectă normele şi concentraţia şi că din această cauză nu pot fi combătute infecţiile nosocomiale din spitale. Ancheta a fost publicată în ziarul Făclia în aprilie 2013, cu doi ani înainte de scandalul Colecitiv si Hexifarma. Totodată, Cosmin Puris este singurul jurnalist clujean care a ajuns în toate teatrele de război de după 1990. Irak, Afganistan, Kosovo. 
Redactori şefi la „Făclia” au fost Ilie Calian (1989-2016) şi Radu Vida (2016-2019).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: