Cel mai cunoscut simbol al Clujului, vandalizat. Grupul statuar Matia Corvin a fost murdărit cu vopsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vopsea pe statuia lui Matia Corvin FOTO: Facebook, Asociaţia Clujul de Altădată
Vopsea pe statuia lui Matia Corvin FOTO: Facebook, Asociaţia Clujul de Altădată

Cel mai reprezentativ şi cunoscut simbol al Clujului, grupul statuar care-i înfăţişează pe Matia Corvin şi pe generalii săi, au fost murdărit cu vopsea (grund) în partea din spate a calului lui Matia Corvin şi pe soclu. Imagini au fost postate pe Facebook de către reprezentanţii Asociaţii Clujului de Altădată.

”Grupul Statuar Matia Corvin a fost devastat, partea din spate a calului si soclul fiind pătate cu vopsea. Un act de vandalism care a rănit cea mai reprezentativă statuie a Clujului. De necrezut... Pedeapsa pentru făptaşi, sperăm să fie pe măsura pagubei culturale si financiare pe care au produs-o”, astfel sună mesajul postat pe Facebook de către reprezentanţii Asociaţiei Clujul de Altădată.

În 2011, cititorii ”Adevărul” au votat grupul statuar drept cel mai reprezentativ simbol al Clujului. Unul dintre reprezentanţii Asociaţiei Clujul de Altădată, Ucu Bodiceanu, califică gestul vandalizării drept unul nepotrivit, mai ales acum când va începe Festivalul Untold când mii de oameni sunt aşteptaţi la Cluj. ”E un gest atât de primitiv...”, a declarat Bodiceanu.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că au sesizat poliţia care, acum, se alfă la faţa locului, şi face cercetări şi că va fi chemat un reprezentant de la Ministerul Culturii care să vadă cum poate fi îndepărtată vopseaua şi să evalueze pagubele.  

statuia lui matia corvin murdarita cu grund foto

Surse din anchetă spun că petele roşii de pe soclu şi din partea din spate a calului ar fi de grund FOTO: Facebook, Asociaţia Clujul de Altădată

”Autorităţile locale ne-au sesizat în jurul orei 13.00. Se fac cercetări la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

statuia lui matia corvin murdarita cu grund foto

Criminaliştii cercetează incidentul FOTO: Facebook, Asociaţia Clujul de Altădată

Un incident similar a avut loc în 2011.

Mai puteţi citi:
 

Piaţa Unirii, cu Biserica Sf. Mihail şi statuia lui Matia Corvin, cel mai cunoscut simbol al Clujului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite