Cea mai nouă Clinică de Hematologie din România se construieşte la Cluj. Ministrul Sănătăţii, prezent la începerea lucrărilor

Cea mai nouă Clinică de Hematologie din România se construieşte la Cluj. Ministrul Sănătăţii, prezent la începerea lucrărilor

Ministrul Sănătăţii la Cluj  FOTO Facebook/Florian Bodog

Cea mai nouă Clinică de Hematologie se construieşte la Cluj cu circa 4 milioane de euro, bani ai Ministerului Sănătăţii. Ministrul de resort, Florian Bodog, a participat, vineri după-amiază, 28 iulie, la începerea lucrărilor de construcţie a clinicii, unde se vor putea realiza transplanturi de măduvă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de construcţie ale Clinicii de Hematologie din cadrul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca au fost deschise vineri, 28 iulie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Investiţia este una în valoare de 19 milioane de lei (sau circa 4 milioane de euro) şi va extinde capacitatea de transplant de măduvă la nivel naţional.

În cadrul Institutului Oncologic au fost puse în funcţiune şi 7 aparate de anestezie cumpărate prin programul Băncii Mondiale de către Guvernul României. Ele au fost repartizate în cadrul blocului operator al institutului, adică în 12 săli de operaţie cu o activitate medie de 8 000 de intervenţii chirurgicale oncologice pe an.

„În afară de aceste investiţii avem în derulare pe procedură achiziţie de aparate de ventilaţie pentru pacienţii din terapie intensivă, echipamente pentru unităţile de primire a urgenţelor şi echipamente pentru secţiile de terapie intensivă, inclusiv paturi. 

De asemenea, urmează să se finalizeze procedura de achiziţie, săptămâna viitoare se va anunţa câştigătorul, pentru primele aparate de radioterapie. Primele aparate de radioterapie vor intra în dotarea spitalelor din Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Baia Mare, iar la sfârşitul anului avem un al doilea set de aparate de radioterapie, care vor intra la Craiova, Cluj, Timişoara, Oradea şi Târgu Mureş. 

Vreau să precizez că în paralel cu a doua etapă de achiziţie a aparatelor de terapie, se demarează tot aici la Cluj construcţia unui buncăr nou pentru un aparat de radioterapie care va fi cel mai performant din ţară, proiectul este depus deja la Ministerul Sănătăţii. Toate aceste investiţii se realizează pe un program al Băncii Mondiale", a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Ziua de Cluj.

Mai puteţi citi:

Legea vaccinării, introdusă în şedinţa de Guvern de joi în primă lectură

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: