Cea mai mare universitate din Transilvania are prima catedră de PwC - Antreprenoriat şi Afaceri de familie din ţară

Cea mai mare
universitate din Transilvania are prima catedră de PwC - Antreprenoriat şi
Afaceri de familie din ţară

UBB  FOTO: Adevărul

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a inaugurat, zilele trecute, catedra PwC - Antreprenoriat şi Afaceri de familie, prima de acest fel din ţară. Catedra va funcţiona în cadrul Departamentului de Business al Facultăţii de Business.

Ştiri pe aceeaşi temă

Catedra PwC - Antreprenoriat şi Afaceri de familie a fost înfiinţată în urma unui parteneriat amplu dintre PwC şi Facultatea de Business.

„Această catedră reprezintă o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestei catedre depinde de implicarea noastră academică, dar în special de contribuţia ce urmează a fi adusă prin împărtăşirea experienţelor către noile generaţii”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decan al Facultăţii de Business.

Printre activităţile pe care catedra intenţionează să le deruleze se numără: organizarea de workshop-uri tematice şi dezbateri, elaborarea de studii de piaţă şi analize asupra antreprenoriatului şi afacerilor de familie, organizarea unor conferinţe ale antreprenorilor, organizarea unor cursuri postuniversitare şi a unei şcoli de vară, cât şi susţinerea disciplinei de Antreprenoriat şi Afaceri de Familie  - disciplină care se doreşte a fi introdusă în curricula Facultăţii de Business începând din anul academic 2013-2014.

„Această Catedră nu este un curs în sine ci o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestui demers va depinde în egală măsură atât  de implicarea Universităţii Babeş-Bolyai/Facultăţii de Business cât şi de cea a antreprenorilor şi afacerilor de familie din Transilvania”, a declarat Alexandru Medelean, director - lider Servicii integrate pentru antreprenori şi afaceri de familie, PwC România.

Lansarea oficială a Catedrei PwC - Antreprenoriat şi Afaceri de familie a avut loc cu ocazia prezentării concluziilor raportului PwC - Family Business Survey pentru România, moment prin care reprezentanţi ai Universităţii şi ai mediului de afaceri au dezbătut importanţa afacerilor de familie şi nevoia recunoaşterii rolului acestora din partea societăţii şi a Guvernului.

 

citeste totul despre: