Ce puteţi vedea la Comedy Cluj, cel mai mare festival de comedie din Estul Europei

Ce puteţi vedea la Comedy Cluj, cel mai mare festival de comedie din Estul Europei

Spectatori la film FOTO: Adevărul

Comedy Cluj. A şaptea ediţie a Festivalului lnternaţional de Film Comedy Cluj va avea loc la Cluj între 16 şi 25 octombrie 2015 şi, spun organizatorii, va fi cea mai atractivă de până acum. Festivalul se va desfăşura într-o nouă formulă care va îmbina filmul şi teatru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comedy Cluj. ”Pentru a acoperi cât mai multe faţete ale comediei, organizatorii au decis anul acesta să extindă latura de scenă a acestei arte prin includerea în program a mai multor spectacole de teatru. Dacă, până acum, teatrul a fost prezent la Comedy Cluj în mod izolat, cu unul, două spectacole la fiecare ediţie, începând cu acest an festivalul pune un accent mai mare pe comedia jucată pe scenă. Treptat, Comedy Cluj se va transforma într-un mix de film şi teatru, un pas natural de a îmbina comedia de pe marele ecran cu forma ei jucată încă de acum 2.000 de ani”, anunţă organizatorii Comedy Cluj, Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană.

Ediţia cu numărul 7 va fi deschisă, vineri, 16 octombrie, la ora 19.00, la cinematograful ”Florin Piersic”, cu filmul ”Ashby”, o comedie care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Tribeca şi a cărui scenariu a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociaţia Scenariştilor Australieni. În ”Ashby” joacă Mickey Rourke în rolul unui asasin CIA la pensie şi cu doar câteva luni de viaţă rămase.

Comedy Cluj. Ce aduce nou ediţia a 7-a a Comedy Cluj sunt filmele independente, artistice şi documentare, realizate fără finanţări publice sau ale unor companii gigant. ”Filmele independente reprezintă aproape 50% din peliculele de lung sau scurt metraj incluse în program. Producţiile provin din toate zonele globului, Europa Statele Unite, până în Malaezia şi Africa de Sud, din dorinţa organizatorilor de a face în continuare cunoştinţă publicului cu forme de umor şi subiecte cât mai diverse şi mai specifice diferitelor culturi”, se explică într-un comunicat.

Filme la Comedy Cluj vor rula şi la Cinema City din Iulius Mall şi Polus Center, adică din cele două mall-uri clujene, pe lângă locurile deja obişnuite - cinema „Florin Piersic”, cinematograful „Victoria” şi Casa TIFF.

”Dezvoltarea zonei de teatru odată cu cea de-a şaptea ediţie înseamnă pentru iubitorii de comedie prezenţa la Cluj a patru piese de teatru remarcabile. ”39 de trepte”, în regia Gabrielei Dumitru, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan, ajunge şi la Cluj după ce a fost prezent vara aceasta la Edinburgh Festival Fringe, unul dintre cele mai impresionante festivaluri de teatru din lume. Tot de la Teatrul Foarte Mic va veni şi spectacolul ”Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike”, de Christopher Durang, în regia lui Horia Suru, piesă laureată cu premiul Tony în 2013. În parc, o comedie spumoasă scrisă şi regizată de Radu Iacoban, şi piesa ”Cupluri”, după Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu, completează lista pieselor programate”, mai precizează organizatorii.

Comedy Cluj. Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania şi Consiliul Naţional al Cinematografiei.

Mai puteţi citi:

Oraşul unde Pantera Roz, Stan şi Bran, Charlie Chaplin sunt şi străzi

„Q.E.D“,  un film despre oamenii din comunism, Securitate şi teamă. Ce îşi amintesc din Epoca de Aur cei care au făcut filmul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările