Ce piese de teatru să nu rataţi la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj. Recomandările organizatorilor

Ce piese de teatru să nu rataţi la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj. Recomandările organizatorilor

Cinematograful Florin Piersic, unul dintre locurile unde vor fi proiectate filme la Comedy Cluj FOTO: Adevărul

Peste zece zile va debuta o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj 2015. în cadrul acestuia, iubitorii artelor frumoase vor putea savura nu doar filme de calitate, ci şi piese de teatru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima piesă de teatru de la Comedy Cluj, ediţia 2015, la care organizatorii vă invită este ”39 de trepte”, în regia Gabrielei Dumitru, adaptare scenică după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock. Spectacolul se va juca luni, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Naţional. În această piesa vor juca: Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec, Bogdan Talaşman. ”Produs de Teatrul Mic Bucureşti, spectacolul a fost prezent în această vară în secţiunea FRINGE a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, Festivalul de la Edinburgh”, se arată într-un comunicat al celor de la Comedy Cluj.

Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” - a doua piesă este un alt produs al Teatrului Mic. Regizat de Horia Suru, spectacolul va fi pus în scenă marţi, 20 octombrie, la ora 19.30, în sala mare a Teatrului Naţional. În piesă au fost distribuiţi: Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ştefan Lupu, Ana Bianca Popescu şi Andreea Grămoşteanu. Această piesă i-a adus dramaturgul american contemporan Christopher Durang, în 2013, Premiul Tony.

A treia piesă de teatru, comedie, care va fi prezentată publicului de la Comedy Cluj 2015 este ”În parc”. Spectacolul, scris şi regizat de Radu Iacoban, este produs de Godot Café-Teatru. Actorii distribuiţi în această piesă - Istvan Teglaş, Rodica Lazăr, Ana Ularu. ”Intrată datorită talentului ei în atenţia regizorilor de la Hollywood, Ana Ularu a încheiat recent filmările pentru lungmetrajul ‘’Inferno’’, regizat de Ron Howard, film în care îl are ca partener pe Tom Hanks. Spectactorii Comedy Cluj 2015 o vor putea vedea pe scenă vineri, 23 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Naţional”, anunţă organizatorii Comedy Cluj.

Ultimul spectacol de teatru este programat duminică, 25 octombrie, ora 19.30, tot la Sala Euphorion. Este vorba de piesa ”Cupluri” - un spectacol din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. 

Cei care vor să vadă aceste piese de treatru pot să-şi ia bilete de la Agenţia Teatrală, casieriile festivalului şi de pe www.biletmaster.ro.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania şi Consiliul Naţional al Cinematografiei. Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului“.

Mai puteţi citi:

Unul dintre cei mai buni scriitori spanioli vine, pentru prima dată, în România la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Transilvania are propriul festival de carte. Călătorie în lumea literelor pe muzica lui Nucu Pandrea, singurul român care cântă la frunză

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările