Ce îi motivează pe români la locul de muncă

Ce îi motivează pe români la locul de muncă

Peste 350.000 de români aplică lunar pentru un job

Un studiu făcut de o firmă clujeană de recrutări în domeniul resurselor umane şi de platforma online iVox arată că aproape jumătate dintre persoanele angajate din ţară ar părăsi compania unde lucrează în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

„44% dintre persoanele angajate ar părăsi organizația în care lucrează în prezent. Cei mai mulți români ar prefera să muncească într-o companie mică (66%), în mediul privat (74%), la sediul firmei (69%) și în România (71%) arată studiul "Ce îi motivează pe români la locul de muncă" realizat de Integra HR, companie specializată în domeniul resurselor umane, pe platforma de cercetare online iVox.ro.

Sondajul a urmărit identificarea aspectelor care-i motivează și care îi demotivează pe români la locul de muncă și a principalelor caracteristici luate în calcul în selectarea jobului potrivit.

Întrebați cât de mulțumiți de locul de muncă actual, peste 40% dintre angajați au ales varianta de mijloc "Așa și așa".

O treime dintre angajați sunt mai degrabă mulțumiți, iar foarte mulțumiți sunt 11.45% dintre ei. La polul opus, sunt doar 4.11% care se declară deloc mulțumiți, iar o zecime sunt mai degrabă nemulțumiți (10.9%)", se arată în respectivul studiu.

Răspunsuri online din toată ţara

Oana Gaidos de la Integra HR spune că studiul a fost făcut, pe toată luna iunie, pe 6.004 de respondenţi din marile oraşe ale ţării - peste 21% sunt din Bucureşti, peste 7% din Cluj şi peste 6% din Iaşi.

Chestionarul a fost completat online. 61% au deja un job, iar 39% sunt studenţi sau nu au un loc de muncă. „Majoritatea respondenţilor au studii superioare - 41,17% şi postuniversitare - masterat - 12,84%. 39% au absolvit un liceu sau o şcoală profesională, iar 4,4% o şcoală generală", afirmă Oana Gaidos.

Ce nu îi motivează

Colectivul şi atmosfera de lucru contează înproporţie de circa 43%, orarul - circa 40%. Ce îi demotivează sunt lipsa posibilității de promovare (consideră 38,77% dintre respondenţi), nerecunoaștere a muncii depuse (36,08%), supraîncărcarea cu sarcini și ambiguitatea lor (27,87%), dar şi lipsa echității în distribuirea sarcinilor sau a recompenselor (27,79%).

Ce caută viitorii angajați

Când aleg un job, românii ţin cont cel mai mult de contează pachetul salarial atractiv (pentru 81,33%), mediul și atmosfera de lucru (50,52%), dar şi siguranța locului de muncă (39,24%). Alte criterii secundare sunt: posibilităţile de promovare (21,23%), de învățare și dezvoltare personală (21,36%) și programul de lucru flexibil (20,33%). În topul beneficiilor extra-salariale sunt asigurările medicale și de viață, preferate de peste jumătate dintre respondenți (52,09%).

Aproape 16% dintre români nu apelează la site-uri specializatre de joburi în căutarea unui loc de muncă, potrivit studiului.


citeste totul despre: