Ce facem de 1 Mai

Un sejur de relaxare pe litoral, o plimbare cu Mocăniţa în Maramureşul istoric sau un weekend scufundaţi în ape termale sunt câteva opţiuni pentru a sărbători Ziua Muncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La pensiunile din Maramureş, o noapte în regim de demipensiune costă 75 de lei de persoană.  Pe litoral, oferta este de 220 de lei de persoană pentru două nopţi, cu mic dejun inclus. 

Dacă preferaţi un week-end liniştit, cu aer curat şi drumeţii, atunci muntele este o opţiune potrivită.  În data de 1 Mai, se reia traseul Mocăniţei pe Valea Vaserului pentru exploatarea frumuseţilor din Maramureşul Istoric. Trenul este una dintre principalele atracţiile turistice ale judeţului. Anul acesta, preţului unei călătorii cu Mocăniţa va fi de 40 de lei, elevii şi studenţii beneficiind de reducere. Excursia cu Mocăniţa cuprinde şi o masă la iarbă verde, cu mici şi grătare, la capătul de linie din inima munţilor.

Pensiunile maramureşene şi-au deschis porţile pentru turiştii ce vor să petreacă 1 Mai la munte. Preţurile sunt atractive, deoarece proprietarii de pensiuni preferă să ieftinească serviciile, pentru a nu rămâne cu camerele neocupate. Costul unei nopţi la o pensiune din Maramureş este în jur de 75 de lei pentru o persoană, în regim de demipensiune (mic dejun şi cină). Cei care vor să petreacă aici un sejur de 1 Mai trebuie să se grăbească pentru că pensiunile au fost în mare parte închiriate. „Din total de camere 70% s-au ocupat pentru weekendul viitor”, a declarat Ileana Rednic, proprietara pesiunii „Perla Cosăului“ din Sereşti.

Tot la munte, mai sunt şi oferte de cazare în Poiana Braşov, unde preţurile pentru două nopţi de cazare cu mic dejun, în cameră dublă costă în jur de 400 de lei.

1 Mai la Marea Neagră

Cele mai bune oferte de 1 Mai pe litoralul românesc sunt cele ale pensiunilor de pe malul mării. De exemplu, în zona Mangalia-Vama Veche, oferta este de 220 de lei de persoană în cameră dubla, pentru două zile, şi de 290 de lei pentru trei zile. Preţul include cazarea şi micul dejun.
Oferte last minute sunt şi pentru litoralul bulgăresc. În hotelurile din staţiunea Nisipurile de Aur, în perioada 30 aprilie-  4 mai, preţurile încep de la 250 de lei de persoană în cameră dublă pentru două nopţi, cu mic dejun inclus.
 „Anul acesta am vândut mai multe oferte decât anul trecut pentru 1 Mai. Cele mai multe au fost pentru litoral, atât pentru cel românesc, cât şi pentru cel bulgăresc”, a declarat Lucia Morariu, directorul agenţiei Eximtur.

Băi termale la Felix sau în Ungaria

La Băile Felix, cazarea la pensiune costă circa 123 de lei pentru o cameră dublă şi crica 150 de lei pentru o cameră dublă la un hotel de 4 stele. În pachet este inclus şi micul dejun. Cei care vor să petreacă 1 Mai în Ungaria, la Hajduszoboslo pot alege pachetele de weekend, care sunt puse la dispoziţie de hotelierii maghiari. Un weekend, în care sunt incluse două nopţi de cazare la un hotel de patru stele, costă 369 de lei, pentru o persoană, preţ în care sunt incluse micul dejun şi cina de tip bufet suedez. Dacă veţi alege însă o pensiune preţul scade la 225 de lei de persoană pentru două nopţi.

Cine a „inventat” 1 Mai

Majoritatea  românilor consideră că Ziua Muncii este o sărbătoare de inspiraţie comunistă. De fapt, 1 Mai a fost decretată Zi Internaţională a Muncii în urma puternicei greve care a izbucnit pe 1 mai 1886, la Chicago, reprimată dur de autorităţi. De atunci, această zi a fost sărbătorită de sindicaliştii din întreaga lume, ea reprezentând începutul mişcării sindicale moderne. De-a lungul timpului, ziua de 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii. În Romania, ziua de 1 Mai se celebrează din 1890, de regulă, sub forma unor petreceri câmpeneşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările