Ce afaceri conduc marii actori. Capitolul la care Gwyneth Paltrow poate să ia lecţii de la Andra

Ce afaceri conduc marii actori. Capitolul la care Gwyneth Paltrow poate să ia lecţii de la Andra

Gwyneth Paltrow şi-a investit o parte din banii câştigaţi într-o publicaţie. FOTO Flickr.com

Artiştii titraţi câştigă de regulă sume frumoase, în unele cazuri imense, dar asta nu-i opreşte să-şi dorească mai mult. Astfel, unii dintre ei aleg să-şi investească banii sau cel puţin o parte din câştiguri în afaceri.

Este şi cazul unui monstru sacru al cinematografiei, Robert de Niro (foto) El s-a asociat cu Nobu Matsuhisa, un chef celebru, iar de aici a rezultat compania  Nobu.
 
 
Robert de Niro are succes în ceea ce face. FOTO: Flickr.com
 
După succesul avut în New York, Nobu s-a extins în principalele oraşe ale Statelor Unite şi în întreaga lume. Compania a fost evaluată la nu mai puţin de o jumătate de miliard de dolari. 
 
Mai puţin inspirată pare celebra Gwyneth Paltrow (foto), care a câştigat sume fabuloase din prestaţiile sale actoriceşti. Actriţa a decis să investească o parte din banii câştigaţi în publicaţia Goop.
 
Gwyneth a investit zeci de milioane de dolari într-o publicaţie nu foarte profitabilă. FOTO Flickr.com
 
Deşi a atras peste 20 de milioane de dolari, compania ei a avut mai multe probleme, iar 2014 a strâns datorii consistente, ajungând la 1,2 milioane de dolari. Se pare că între timp Gwyneth a reuşit să o redreseze, însă afacerea nu e, cel puţin până acum, prea profitabilă.
 
Mult mai inspirată a fost Jessica Alba (foto), a cărei companie, „The Honest Company” a avut în 2016 nvânzări de 250 de milioane, iar în anul următor a fost evaluată la peste un miliard de dolari.
 
Jessica Alba are un succes impresionant cu afacerea sa. FOTO: commons.wiminedia.org
 
Compania sa wellness a avut un succes remarcabil pe pieţele din SUA şi Canada, iar din 2019 a pătruns şi în Europa de Vest. Se pare că, totuşi, nu este cea mai onestă companie: anul trecut a fost dată în judecată pentru practici necinstite de marketing.
 
Păstrând proporţiile, nici actorii din România nu o duc deloc rău. Florin Călinescu (foto) este unul dintre cei care au realizat potenţialul pieţei horeca. A început iniţial cu un restaurant, apoi a dat lovitura cu al doilea, „La Teatru. La Călinescu”, situat pe şoseaua Kiseleff, în Bucureşti.
 
Florin Călinescu a găsit reţeta de succes cu restaurantele sale.
 
În acelaşi domeniu a investit şi Dani Oţil, care a deschis în 2017 The Grill, în timp ce un alt artist român, Pepe, a încercat să dea lovitura cu un club, dar a renunţat, iar anul trecut a investit într-un centru de înfrumuseţare.
 
Cântăreaţa Andra (foto), alături de soţul ei, Cătălin Măruţă, şi de tatăl ei, Mihai Lixandru deţin o companie care are ca profil interpretarea artistică şi organizarea de spectacole.
 
Cei doi soţi mai au o firmă care are ca profil producţia cinematografică şi programele TV, dar şi alte firme secundare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: