Caz revoltător judecat în Franţa. Patru români au furat banii strânşi pentru un copil bolnav şi au fugit cu ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Patru români din Franţa au fost judecaţi în lipsă de o instanţă din această ţară, după ce au fost acuzaţi că au furat dintr-un magazin o puşculiţă în care era colectaţi bani pentru operaţia unei fetiţe bolnave.

Tribunalul Le Puy a condamnat trei bărbaţi şi o femeie la pedepse cu închisoarea sau închisoare cu suspendare, după ce au furat bani dintr-un  magazin din Pertuis, notează publicaţia franceză L'Eveil. Potrivit sursei citate, în acest caz, nu suma - 50 de euro în numerar - i-a dus în faţa instanţei, ci ancheta Jandarmeriei franceze.

Pe 13 iunie, la ora 14.00, o maşină a oprit în centrul oraşului Pertuis, iar trei persoane au intrat pe rând în magazinul de articole sportive din localitate. După ce au plecat, vânzătoarea a observat că puşculiţa nu mai era lângă casa de marcat. Obiectul transparent în formă de porcuşor conţinea 50 de euro strânşi în beneficiul asociaţiei Sur les pas de Mélina, care ajută familia unei fetiţe născută cu o malformaţie.

Anchetatorii au aflat repede cine se afla în spatele furtului. Imaginile surprinse de camera de supraveghere i-au pus pe jandarmi pe urmele românilor. Alertaţi, jandarmii din Saint-Julien-Chapteuil au transmis rapid informaţiile, ceea ce a permis unei alte brigade să oprească vehiculul suspect în Cussac-sur-Loire. Banii au fost găsiţi în maşină.

Cei patru români, o femeie şi trei bărbaţi, au fost luaţi prin surprindere. În faţa anchetatorilor, ei au oferit declaraţii diferite şi niciunul nu a răspuns la convocarea lor marţi, la tribunal. Însă faptul că nu s-au mai prezentat la proces nu i-a scutit de pedepse.

Cei mai tineri, doi bărbaţi de 18 şi 21 de ani, ambii fără antecedente penale, au primit o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare. În schimb, femeia de 31 de ani, care a furat puşculiţa, şi bărbatul de 46 de ani de la volanul maşinii, au fost condamnaţi la opt luni de închisoare, asta după ce s-a descoperit că nu au încălcat prima oară legea. Cei doi aveau un cazier bogat. Bărbatul de 46 de ani mai avea nu mai puţin de 11 condamnări anterioare, iar femeia cinci. Acum, ei sunt căutaţi de poliţişti şi, dacă vor fi prinşi, vor petrece următoarele opt luni în spatele gratiilor.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a scăpat de amendă o şoferiţă care parcase pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi. Asul din mâneca avocaţilor

Acuzaţii controversate în cazul românului închis într-o cuşcă în China. Decizie-surpriză a instanţei 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite