Cât de bine înarmată este România. Un apreciat general dezvăluie atuurile şi lipsurile Armatei Române

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a destabilizat Europa şi a provocat temeri că războiul s-ar putea extinde. Care sunt armele cu care România ar putea destabiliza orice ipotetic inamic, dar şi ce-i lipseşte încă sunt întrebări la care a răspuns pentru „Adevărul” generalul Virgil Bălăceanu.
Un prost habarnist. Nu dezvaluie nimic. Ce a auzit si el prin presa. Transportoare, corvete si submarine. Cand Ucraina ne arata clar ca tocmai nu de astea nu au nevoie. Daca nu aveau Javelin, Stugna P, Stinger, Piorun, NLAW, Neptun, drone peste drone si in general armament pt soldati, erau mancati. Prostu asta crede ca un razboi se castiga cu 2 corvete si 3 tancuri. Dute ba dreq la pensia ta!!
Corecta analiza Fane! Ca sa dau un exemplu-banii cheltuiti pe corvete. Vecinii nostri cu acces la mare sunt: Turcia(aliat), Bulgaria(aliat), Ucraina(nu cred ca se pune problema sa ne razboim cu ei) si singurul nostru inamic: Rusia. Ce ar putea face corvetele noastre si alte nave de suprafata impotriva flotei ruse? Este nevoie de sisteme de rachete sol-nava si aer-nava care sa ajunga cel putin la distanta de la care flota rusa poate lansa rachete asupra teritoriului nostru. Iar spre deosebire de postaci, in anii 90 am realizat sisteme C3I(un fel de AWACS dar pe sol) pentru aviatia de vanatoare, in calitate cercetator stiintific.
cine nu pricepe ca tancurile inca nu sunt anacronice, DAR AU INCEPUT SA FIE... si ca viitorul apartine unor arme mult mai mici, mult mai rapide si mult mai flexibile in timp si spatiu, investeste in nimic. Astfel de minti nu ar trebui sa fie la comanda in armata unei tari care isi doreste modernitate in sistemul de aparare. PS. dronele inca nici macar nu sunt ce vor ajunge sa fie. Suntem abia la inceput.
Fane Corect. Dar domnul general uită că nu avem militari și nici rezerviști. Adică generalul se gândește la tancuri fără tanchiști, corvete fără marinari, etc. Aș fi vrut să citesc și despre programe de recrutare, de instruire, nu doar de banii care trebuie cheltuiți pe "apărare". Pentru că după părerea mea în articol este vorba mai mult despre bani.