Cariera de profesor a şefului Institutului de Transplant Renal Cluj s-a terminat în plin scandal legat de transplantul lui Arşinel

Cariera de profesor a şefului Institutului de Transplant Renal Cluj s-a terminat în plin scandal legat de transplantul lui Arşinel

Şeful IUTR, Mihai Lucan, la conferinţa de presă ocazionată de externarea lui Arşinel. FOTO: R.F.

Profesorul Mihai Lucan, care a împlinit în vara aceasta vârsta pensionării - 65 de ani - nu a mai cerut Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj continuarea activităţii didactice în cadrul catedrei de Urologie. Solicitarea lui trebuia să fie supusă aprobării Senatului Universităţii, într-o perioadă în care era în plină desfăşurare scandalul transplantului lui Arşinel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul şi medicul Mihai Lucan, totodată şeful Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, a ajuns la vârsta pensionării - 65 de ani. Conform legii, odată cu împlinirea acestei vârste, contractul de muncă pe care-l avea la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj a încetat. Situaţia a fost confirmată de Biroul de Presă al UMF.

“Începând cu data de 01.10.2013, d-lui profesor Mihai Lucan i-a încetat contractul de munca pe care îl avea cu Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Iuliu Hatieganu>>”. Totuşi, profesorul Lucan, care are 6 doctoranzi, putea să ceară ore la plata cu ora până pe data de 30 septembrie pentru a putea să-şi continue activitatea în cadrul disciplinei Urologie. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în consecinţă activitatea sa la catedră a luat sfârşit. Speculaţiile legate de faptul că scandalul transplantului lui Arşinel ar fi determinat această întrerupere a relaţiilor contractuale cu Universitatea au fost negate de reprezentanţii instituţiei.

“Pensionarea este prevăzută de Lege, iar domnul Lucan poate cere prelungirea contractului de muncă, solicitare supusă aprobării Senatului UMF”, a declarat pentru Adevărul, purtătoarea de cuvânt a UMF, Ioana Bunea. De doi ani, disciplina Urologie din cadrul UMF este condusă de profesorul Ioan Coman, fiind de notorietate că între el şi Lucan există o concurenţă acerbă. Împotriva Institutului pe care-l conduce Lucan s-a depus o plângere penală de către preşedintele unei asociaţii în legătură cu “suspiciuni legate de transplantul făcut lui Alexandru Arşinel”. 
 
Citeşte şi 
 

VIDEO Plângere penală pentru abuz în serviciu în cazul transplantului lui Arşinel. Vezi ce conţine sesizarea

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a depus, astăzi, în numele asociaţiei,  o plângere penală împotriva Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi Agenţiei Naţionale de Transplant Renal"pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant". Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu.

Războiul Bendeac-Arşinel împarte lumea artistică în două tabere

După ce Mihai Bendeac l-a atacat pe Alexandru Arşinel în legătură cu transplantul de rinichi suferit recent de acesta din urmă, reprezentanţi ai lumii artistice au luat poziţie.
 
Mihai Bendeac îi transmite lui Arşinel pe Facebook: „Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Ai furat dreptul altcuiva la viaţă!“
 
Scandalul iscat de transplantul de rinichi al lui Alexandru Arşinel continuă. Actorul român de comedie şi omul de televiziune Mihai Bendeac a scris, pe pagina sa de Facebook, că Alexandru Arşinel ar fi trebuit să se folosească de notorietatea sa ca să îi determine pe oameni să îşi schimbe mentalitatea, nu să „sară peste rând“.
 

Arşinel îi răspunde lui Bendeac: „Să-i fie ruşine că atacă un om aflat la pământ. Eu am spus că este un actor interesant, dar joacă într-o manieră exagerată“

Arşinel spune că demersul lui Bendeac îl lasă rece, însă îi bate obrazul pentru că a ales să-l atace când este la pământ. Arşinel a precizat că niciodată nu a vorbit cu Bendeac, însă întrebat fiind despre acesta a spus că are o manieră exagerată de a juca, dar l-a catalogat ca un actor interesant.

Mesajul lui Arşinel din spital: „M-a supărat Banciu pentru că mi-a blestemat copiii”
 
Întrebat cel rol are presa în strestul la care e supus, Arşinel a spus: “Presa nu m-a deranjat niciodată, îi înţeleg sunt doritori să afle unele ştiri despre o persoană care dă bine la rating, dar m-a deranjat intervenţia unui individ de la B1“.
 
 
Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arşinel la Cluj s-a transformat într-un scandal naţional. 
 

Stela Popescu sare în apărarea lui Arşinel în scandalul iscat după operaţia de rinichi: „Şi ce voia domnul Ungureanu? Să moară Arşinel ca să trăiască altul?“

Actriţa Stela Popescu, partenera de scenă a lui Alexandru Arşinel, care a fost operat la Cluj, zilele trecute, după ce a primit în trei zile un rinichi, sare în apărarea actorului şi respinge afirmaţiile din scrisoarea lui Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările