Care sunt problemele profesorilor români de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române - Filiala Cluj şi UBB organizează între 9 şi 14 iulie, la Cluj, a XIV-a ediţie a şcolii de vară cu tema „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei”.

Potrivit reprezentanţilor UBB, Şcoala de vară cu tema „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei” se va desfăşura la Cluj, între 9 şi 14 iulie, şi este dedicată profesorilor români de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria.

„Şcoala de vară a fost văzută ca un prilej pentru aceşti profesori de a discuta despre problemelor cu care se confruntă în predarea istoriei românilor în ţările de provenienţă“, se arată într-un comunicat.

Întâlnirea este organizată în parteneriat cu UBB şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, finanţatorul principal fiind Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Deschiderea oficială a şcolii de vară va avea loc marţi, 10 iulie, de la ora 9.30, în Aula Magna a UB., iar apoi vor urma prelegeri pe tema Marii Uniri din 1918.

Programul acestei ediţii a Şcolii de vară, adaugă reprezentanţii UBB, cuprinde conferinţe dedicate Centenarului, susţinute de specialişti din Cluj, Republica Moldova şi Ucraina, respectiv excursii în judeţul Cluj.

Mai puteţi citi:

Rectorul UBB Cluj: „Toate universităţile din ţară au dreptul la existenţă, dar trebuie să existe în funcţie de ce pot oferi”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite