Capitolul la care România ar putea să ia faţa Ungariei. Promisiunea făcută de ministrul Transporturilor la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode s-a întâlnit la Cluj cu primarii „Alianţei Vestului”.
Lucian Bode s-a întâlnit la Cluj cu primarii „Alianţei Vestului”.

Prezent în aceste zile la Cluj, unde a discutat cu primarii oraşelor din „Alianţa Vestului”, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut o promisiune neaşteptată.

România este pe ultimul loc printre ţările Uniunii Europene la capitolul infrastructură şi niciunul dintre guvernele care s-au succedat după 1989 nu au reuşit să realizeze progrese notabile la acest capitol.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, vineri, 14 februarie, că în curând vor fi scoase la licitaţie mai multe secţiuni ale Autostrăzii Transilvania. Mai mult, el susţine că în luna iunie va fi dat în trafic sectorul de 5 kilometri din Autostrada Transilvania dintre Borş şi Biharia. Dacă acest lucru se va şi întâmpla, ar fi vorba despre o premieră, inaugurarea unei porţiuni de autostrăzi la graniţă înaintea vecinilor maghiari. 

„În legătură cu Autostrada Transilvania, vom finaliza 5,3 kilometri de la Borş la Biharia, pentru prima dată în istorie înaintea celor din Ungaria, acest capăt de autostradă în luna iunie, iar acest obiectiv va fi dat în trafic. De la Biharia la Chiribiş, sperăm ca instanţa să se pronunţe cât mai repede pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie. (...) De la Chiribiş la Suplacu de Barcău este de neimaginat cum o companie din Croaţia câştigă licitaţia pe acest tronson în condiţiile era în faliment în ţara de origine. Aici am reluat procedura de licitaţie. De la Suplacu de Barcău la Nuşfalău, ANAP ne-a confirmat că documentaţia este în regulă şi vom scoate la licitaţie în zilele următoare proiectarea şi execuţia pentru tronson”, a spus Lucian Bode. 

Ministrul a vorbit şi despre un alt segment al viitoarei autostrăzii care va fi scoas la licitaţie în curând. Este vorba despre porţiunea dintre Nuşfalău şi Nădăşelu, secţiune care ar urma să fie licitată în luna martie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite