Vedetele susţin iniţiativa unui clujean de a promova lectura. Adrian Despot: „În România de azi, o campanie pentru lectură e ca o luptă de gherilă“

Vedetele
susţin iniţiativa unui clujean de a promova lectura. Adrian Despot: „În România de azi, o campanie
pentru lectură e ca o luptă de gherilă“

Victor Miron (stânga) şi Adrian Despot la Cluj FOTO: pagina de Facebook a lui Victor Miron

După ce Daniel Buzdugan şi-a făcut un selfie citind o carte şi a postat imaginea pe Facebook, o altă vedetă, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, venit la Cluj pentru un concert, a declarat că e plăcut surprins de campania de promovare a lecturii „Cu cărţile pe faţă“ a clujeanului Victor Miron.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu cărţile pe faţă“, campania clujeanului Victor Miron, atrage din ce în ce mai mulţi susţinători. Ideea, pusă în practică în urmă cu aproape o lună, a fost bine primită cu braţele deschise de o librărie din Cluj care oferă 10% clienţilor care au o poză cu o carte la avatarul de pe Facebook, de un service auto unde şoferii care îşi duc maşinile primesc la schimb o carte cu împrumut, dar şi de către vedete.

La scurt timp de la lansarea campaniei în Cluj şi în mediul online, pe Facebook, jurnalistul Daniel Buzdugan şi-a făcut un book-selfie - o poză cu o carte, concept creat de Victor Miron - şi a postat imaginea pe pagina sa de Facebook (foto dreapta).

Chiar înainte de 8 martie solistul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, a fost pentru o zi la Cluj, unde a susţinut un concert.

Întrebat cum vede campania clujeanului, Despot a afirmat că i se pare o idee foarte bună şi a comparat-o cu o „campanie de gherilă“ în România de azi. Solistul mai spune că într-o societate unde „posturile tv tabloidizează tot“ nu ai decât trei variante: „să te lupţi cu armele tale, să întorci spatele la tot sau să duci un fel de luptă de gherilă“.

Cartea pe care Adrian Despot o recomandă se numeşte „Conjuraţia imbecililor“, este scrisă de John Kennedy Toole. Volumul i-a adus scriitorului un Pulitzer postum, în 1981. O prezentare a romanului, AICI.


Mai puteţi citi:

INTERVIU Adrian Despot, cântăreţ: „Sufăr când văd muzica tratată ca o târfă!“

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

FOTO Cum disciplinează un service din Cluj şoferii în trafic: autocolante cu citate din Ghandi şi Sun Tzu

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri

FOTO VIDEO Aplicaţia de pe telefon care te ajută să-i suni pe cei dragi: „În toată aglomeraţia asta ajungem să îi neglijăm pe oamenii cu adevărat importanţi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: