Burse pentru elevi: pot învăţa gratuit la singurul liceu cu internat din Transilvania acreditat Cambridge

Burse pentru elevi: pot învăţa gratuit la singurul liceu cu internat din Transilvania acreditat Cambridge

Transylvania College. FOTO: Arhiva TC

Trei elevi de clasa a VIII-a din toată ţara vor beneficia de burse de excelenţă pentru întreaga perioadă a liceului la Transylvania College din Cluj-Napoca. Elevii de clasa a opta din orice instituţie de învăţământ din România se pot înscrie în competiţia Scholarship Society prin e-mail, până în 21 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transylvania College, singurul liceu cu internat din Transilvania acreditat Cambridge, începe înscrierile pentru competiţia Scholarship Society, prin intermediul căreia trei elevi de clasa a VIII-a vor primi burse de excelenţă pentru a studia aici pe parcusul întregului liceu. Studiile liceale de la Transylvania College se desfăşoară integral în limba engleză, urmează curriculumul britanic şi se finalizează prin obţinerea  diplomelor Cambridge A-level, recunoscute la nivel internaţional.  
„Am lansat programul de burse al Transylvania College în urmă cu 16 ani, iar de atunci peste o sută de tineri remarcabili au beneficiat de mediul încurajator, mentorii atenţi şi expunerea internaţională pe care le oferă Transylvania College. De anul trecut, proiectul s-a transformat în Scholarship Society, un program de excelenţă unic în România, care le oferă elevilor talentaţi din toată ţara posiblitatea de a-şi valorifica potenţialul la maximum în liceu, urmând un curriculum internaţional, care oferă şansa continuării studiilor la universităţi de top din întreaga lume. Adresându-ne elevilor de oriunde din România, ne dorim să găsim cei mai promiţători tineri şi să le încurajăm dezvoltarea printr-o cultură ce susţine excelenţa. Viziunea noastră este să punem România pe harta lumii prin viitorii ei inventatori, artişti, cercetători, activişti şi lideri”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv al Transylvania College.

 

Cum se fac înscrierile

 
Elevii de clasa a opta din orice instituţie de învăţământ din România se pot înscrie în competiţia Scholarship Society prin e-mail, până în 21 aprilie. Dosarul de înscriere va conţine un eseu, o scrisoare de recomandare din partea unui profesor, o scrisoare din partea părinţilor şi un formular de înscriere. După verificarea dosarelor urmează un set de trei testări: examen scris de limba engleză, examen scris de matematică (în limba engleză) şi testare CAT 4 computerizată, care vizează competenţe generale de matematică, limba engleză, logică şi orientare spaţială a candidatului. Elevii cu rezultate foarte bune vor participa apoi la ultima etapă a selecţiei: interviul cu comisia de burse, format din reprezentanţi ai mediului business local care susţin excelenţa în educaţie. În urma selecţiei, trei elevi cu potenţial deosebit vor deveni bursieri Scholarship Society. Bursele acoperă taxele de şcolarizare pentru întreaga perioadă a studiilor liceale. Întreaga procedură de înscriere este disponibilă pe site. 
 

Bursă de excelenţă

 
„Bursa de excelenţă la Transylvania College mi-a oferit posibilitatea de a-mi continua studiile la liceu după curriculumul britanic, lucru care mă va ajuta să-mi urmez visul de a studia la o facultate din Marea Britanie. Primirea acestei burse a însemnat un pas important în construirea viitorului meu, iar datorită cursurilor axate pe leadership învăţ cum să îmi dezvolt cât mai bine şi alte abilităţi sociale şi personale”, a declarat Daniel Bega, elev al Transylvania College şi beneficiar al Scholarship Society.
La liceul Transylvania College, elevii studiază conform curriculumului britanic si pot susţine examenele A-level, iar şcoala este singura din regiune acreditată de Cambridge International Examinations. De la un an la altul, elevii au posibilitatea de a-şi alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, realizându-şi astfel un traseu educaţional potrivit carierei pe care şi-o doresc. 
 
 
citeste totul despre: