„Bucuraţi-vă consumând legume cât mai colorate!” Mesaj-cheie de la UE pentru clujenii ce vor să trăiască sănătos

„Bucuraţi-vă consumând legume cât mai colorate!” Mesaj-cheie de la UE pentru clujenii ce vor să trăiască sănătos

Legumele şi fructele cât mai colorate sunt, conform comapaniei, fac parte din stilul de viaţă sănătos.

Elevii clujeni sunt învăţaţi pe bani europeni să trăiască sănătos. Au fost alese şase mesaje cheie care vor fi promovate prin diferite metrode. „Bucură-te gătind alături de familia ta!”, „bucuraţi-vă consumând legume şi fructe cât mai colorate!”, „Bucură-te de apă!” sunt câteva dintre aceste mesaje.

Proiectul, care a fost lansat astăzi în capitala Ardealului, se va desfăşura până în anul 2015 inclusiv. Cluj-Napoca, alături de alte şase oraşe din Europa, va implementa un proiect  european care are ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos. Este vorba despre Banská Bystrica, Slovacia; Bradford, Marea Britanie; Deventer, Olanda; Granollers, Spania; Poznań, Polonia şi Roncq, Franţa. Fiecare oraş va organiza activităţile cele mai potrivite nevoilor specifice comunităţii sale şi va folosi instrumentele We Love Eating. 
 
Mesajele-cheie ale Comisiei Europene
 
În cadrul campaniei vor fi organizate evenimente pentru toate categoriile-ţintă  în cadrul cărora se vor promova cele 6 mesaje – cheie identificate de către Comisia Europeană ca fiind paşii prin care se poate obţine un stil de viaţă sănătos pentru întreaga familie. Aceste evenimete sunt organizate de către Grupul de Implementare Locală format din reprezentanţi ai primăriei si ai unităţilor de educaţie, ONG-urilor dedicate femeilor care aşteaptă un copil sau stimulării unei vieţi active. Proiectul se numeşte „We love eating - Bucură-te de sănătate!” şi se va derula pe parcursul anului şcolar 2014 – 2015, ţinta fiind atât copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 15 ani, cât şi persoanele vârstnice şi femeile însărcinate. Tipurile de activităţi care se vor organiza în perioada 2014 - 2015 în Cluj-Napoca includ:  evenimente în aer liber în cadrul cărora participanţii vor fi invitaţi să facă mişcare sau să gătească – vom organiza în cursul anului evenimente dedicate fie persoanelor vârstnice, fie femeilor însărcinate, fie copiilor, fie tuturor clujenilor; -     evenimente în şcoli, grădiniţe, centre comerciale
 Mesajele promovate sunt:
Bucură-te gătind alături de familia ta!
Bucură-te mâncând alături de familia ta!
Bucură-te de miscare!
Bucură-te de apă!
Bucură-te să faci cumpărături pentru o masă sănătoasă!
Bucură-te consumând legume şi fructe cât mai colorate!
 
Mâncare sănătoasă pentru clujeni 
 
La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central, primarul Emil Boc a lansat, astăzi, oficial programul. Cu ocazia lansării oficiale a proiectului de comunicare privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos, la Cluj-Napoca a fost organizat un eveniment intergeneraţional care să pună în evidenţă toate mesajele campaniei „We love Eating – Bucură-te de sănătate!”. Astfel, peste 200 de copii din grădiniţe şi creşe au fost invitaţi ca alături de partenerii proiectului să descopere plăcerea gustului unor mâncăruri sănătoase – precum salatele obţinute din combinarea a diverse legume crude. De asemenea, clujeni aparţinând vârstei a III-a, activi în cadrul cluburilor de pensionari şi tinere viitoare mămici din cadrul Asociaţiei Cuibul Berzelor au fost invitate să se informeze cu privire la mesajele-cheie din cadrul campaniei, care încurajează europenii să adopte schimbările necesare să le asigure o viaţă cât mai lungă şi sănătoasă. Campania este orientată pe ideea de a face cu bucurie tot ceea ce ţine de alimentaţie şi mişcare, este o campanie pozitivă  şi incluzivă. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: