VIDEO Britanic aflat pe lista Interpol a fugarilor, reţinut la Cluj-Napoca. Recompensă de 50.000 de lire sterline pe „capul” lui

VIDEO Britanic aflat pe lista Interpol a fugarilor, reţinut la Cluj-Napoca. Recompensă de 50.000 de lire sterline pe „capul” lui

Shane O'Brien (31 de ani) are un tatuaj pe spate. FOTO: Skynews

Britanicul Shane O'Brien (31 de ani), aflat pe lista Interpol a fugarilor după ce a înjunghiat mortal un tânăr de 21 de ani într-un bar din Londra, a fost reţinut de poliţiştii clujeni. Bărbatul, care a dispărut de 4 ani, se plimba liniştit prin centrul Clujului. Nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost arestat de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea lui Josh Hanson (21 de ani), un tânăr înjunghiat într-un bar din Londra, a devenit un subiect de primă pagină a ziarelor din Marea Britanie după ce familia a făcut o campanie pentru prinderea ucigaşului. Shane O'Brien (31 de ani), cel care ucis pe Josh, se află pe lista Interpol a fugarilor de 4 ani. Sâmbătă, poliţiştii clujeni l-au indentificat şi reţinut pe britanic. Acesta se plimba prin centrul oraşului. 
Magistratii au admis, duminică,  cererea pentru confirmarea mandatului european de arestare si au dispus arestarea provizorie pentru 15 zile. In continuare, vor fi demarate procedurile specifice in vederea extradarii.  
 
 
 

Se plimba prin centrul Clujului

 
 
Poliţiştii l-au prins sâmbătă, în jurul orei 16.00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului. 
„La data de 23 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul Investigaţii Criminale, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au reuşit prinderea unui bărbat, căutat de autorităţile din Marea Britanie, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.
 
Cel în cauză, un bărbat, de 31 de ani, din Londra, era căutat de autorităţile din Marea Britanie, pentru multiple crime.
 
 
În jurul orei 16.00, acesta a fost depistat de către poliţiştii clujeni pe strada Regele Ferdinand, din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false.
 
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
 
În continuare, bărbatul va fi prezentat Parchetului Curţii de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor ce se impun, în vederea confirmării mandatului european de arestare.
 
La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj”, se arată în comunicatul Poliţiei Cluj. 
 
 
 

A înjunghiat un necunoscut într-un bar

 
 
Presa britanică relatează că pe 11 octombrie 2015, Josh se dusese la un barul aflat în apropierea casei sale din Hillingdon, West London, după ce a vizitat o rudă bolnavă în spital. El cumpăra băuturi când a fost înjunghiat brutal în gât, în faţa a 40 de clienţi şocaţi. Se crede că O'Brien a fugit din ţară imediat după incident şi ar fi ajuns în Olanda, Dubai şi Cehia. În februarie 2017, O'Brien a fost arestat pentru acte de violenţă în Prgaga. A folosit documente false care atestau că numele său este Enzo Mellonceli. El a reuşit să iasă pe cauţiune înainte ca adevărata sa identitate să devină cunoscută.
Fotografiile luat în timp ce era în custodia autorităţilor din Cehia arătă că aceştia şi-a acoperit vechiul tatuaj cu unul nou: o bufniţă cu un craniu în locul  corpului. 
 
Mama victimei lui Shane O Brien face apel pentru prinderea ucigaşului fiului ei. 
 

Recompensă de 50.000 de lire sterline

 
 
Anul trecut, poliţiştii au declarat că a călătorit în Gibraltar, Nisa şi Praga. Poliţia a oferit o recompensă de 50 000 de lire sterline pentru capturarea sa.
După moartea fiului său Josh, Tracey Hanson a lansat o un apel către oricine are informaţii despre O'Brien. Mama îndurerată a spus: "Aceste ultimele 24 de luni au fost un coşmar viu, un coşmar pe care nu mi-aş dori nimănui. (...) În acest timp, Shane O'Brien, omul cu care poliţia ar vrea să vorbească în legătură cu asasinarea fiului meu, încă nu a fost prins şi încă aşteptăm dreptate. Sper şi mă rog să vi se întâmple ceea ce tocmai v-am împărtăşit, deoarece vă va rupe sufletul şi fiinţa voastră. Te rog, ne poţi ajuta, Josh lasă în urma o soră şi o familie care îi lipseşte şi o iubeşte foarte mult. Ia-ţi o clipă să te uiţi în jurul tău şi dacă crezi că l-ai văzut pe O'Brien, apelează la poliţie".
Poliţia a raportat că O'Brien a fost văzut frecventând cluburile de box şi nightcluburile din ţările unde s-a ascuns. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: