Boc a obţinut 75% din voturi la Cluj. El a dezvăluit secretele succesului său: „Încet, dar sigur, mergem în direcţia corectă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc câştigă cel de-al cincilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu un rezultat zdrobitor: 74,76%. Primarul a „dezvăluit” la cald câteva dintre „secretele” victoriei sale.

Emil Boc a câştigat detaşat Primăria Cluj-Napoca - 74,76 %, conform Biroului Electoral Judeţean Cluj. A fost urmat de Emanuel Ungureanu (8,25 %) - candidatul USR-PLUS, Csomo Botond (7,12%) - candidatul UDMR şi Valentin Cuibus (4,58%)- candidatul PSD.  

PNL a câştigat majoritatea şi în Consiliul Local:

PNL - 52.810 voturi (54,46%)

USR PLUS - 16.569 voturi (17,09%)

UDMR - 10.936 (11,28%)

PSD - 7.222 voturi (7,45%)

PMP - 1.809 voturi (1,87%)

PRO România - 1.734 voturi (1,79%)

Partidul Verde - 1.113 voturi (1,15%)

Alianţa pentru Unitatea Românilor - 1.120 (1,15%)

ALDE - 772 voturi (0,8%)

„Secretele” succesului lui Emil Boc

Emil Boc a făcut declaraţii, la cald, în urul orei 11.00, când rezultatele erau în mare parte cunoscute. El le-a mulţumit clujenilor şi a mărturisit că rezultatele i-au “depăşit aşteptările”. “Clujenii m-au inventat şi reinventat politic, ceea ce sunt le datorez lor, fără ei eram în continuare un simplu profesor universitar sau avocat, dar ei m-au inventat în 2000, prima dată când am mers în Parlament, mi-au dat uriaşa încredere în 2004, în 2012 când majoritatea ţării nu mai credeau că pot să fac ceva, apoi în 2016 şi acum în 2020. Cât o să fiu în funcţia asta, nu o să am linişte până nu fac lucrurile cât mai bine cu putinţă”, a spus primarul la Ziua Live.

Primarul a continuat prin a enunţa „filosofia” sa cu privire la administraţia publică:  

„Nimic nu se poate face fără muncă, dacă cineva crede că poate reuşi ceva în viaţă gără muncă se înşeală. Poate reuşi pe termen scurt, dar dacă nu munceşti şi nu îţi vezi de treabă serios nu vei reuşi în niciun domeniu. Ca primar trebuie să ai viziune şi proiecte prin care să îţi îndeplineşti viziunea ce ţine de cea mai bună calitate a vieţii pentru oamenii pe care îi reprezinţi”

„Ceea ce le mai spun şi colegilor de multe ori: uneşte şi nu dezbina, pune cărămizi şi nu dărâma. Lucrează în echipă şi nu pune ego-ul, ambiţiile şi frustrările tale personale în faţa obiectivelor care ţin de interesul public. Promovează toleranţa şi grija faţă de toţi într-un oraş în care nimeni să nu se simtă abandonaţi”

„Să îţi placă oamenii şi să ţii seam de problemele lor. Să faci când mai mult bine în fiecare zi pentru că până la urmă asta e asta este esenţa unui administrator al oraşului.”

„Să nu fii captiv al unui grup de interese şi să nu fii preocupat de îmbogăţirea personală sau a grupului, pentru că dacă lucrurile astea te interesează nu ai ce căuta în administraţia publică”.

„Încearcă să atragi cât mai multe fonduri europene, norvegiene, elveţiene, bugetare, pentru că dacă te bazezi doar pe fondurile din taxe şi impozite locale, nu o să ajungi nicăieri. Noi aici am fost un campioni ai fondurilor europene: am făcut proiecte de un miliard de euro şi sunt în implementare proiecte de două miliarde de euro

„Sigur lucrurile nu se mişcă aşa de repede, dar e important să lucrezi în echipă şi dacă adaugă fiecare câte o cărămidă, încet, dar sigur mergem în direcţia corectă”. 

„Dacă ne pierdem tot timpul doar în dezbinări, doar în atacuri de tot felul , vor vnei oamenii şi ne vor spune: „De ce ne cheltuiţi banii, doar să vă certaţi şi să nu se vadă nimic”. 

„Am spus şi voi spune întotdeauna, nimeni numai nu e mai presus de lege în acest oraş. Nimeni nu dă cu pumnul în masă la nimeni, pentru că toţi suntem egali în faţa legii”

Vă mai recomandăm şi

Fără rival: Emil Boc câştigă un nou mandat în fruntea Primăriei Cluj-Napoca. E al cincilea consecutiv

Emil Boc despre victoria lui Nicuşor Dan la Bucureşti: „Fără PNL nu ieşea primar”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite