Boc, extrem de supărat pe conducerea PNL: „Am fost sfidat, niciodată Clujul nu a mai fost umilit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc spune că a fost sfidat de conducerea centrală a partidului. FOTO: Arhiva personală
Emil Boc spune că a fost sfidat de conducerea centrală a partidului. FOTO: Arhiva personală

Numirea lui Tasnadi Istvan de la UDMR în funcţia de prefect al Clujului a atras dezamăgirea primarului Emil Boc. Edilul a susţinut că niciodată organizaţia locală nu a fost sfidată şi umilită astfel de conducerea PNL.

În ciuda insistenţei cu care PNL Cluj a cerut schimbare a persoanei propuse pentru a prelua postul de prefect al Clujului, conducerea centrală a decis: funcţia va fi preluată de UDMR. Avocatul de 30 de ani Tasnadi Istvan, un personaj necunoscut în politica locală, a fost numit prefect al judeţului. 

Într-o emisiune radio la un post local, primarul Emil Boc şi-a exprimat nemulţumirea: „Este un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL, faţă de organizaţia PNL Cluj. Eu am fost preşedinte la această organizaţie din 2005 până în 2012, dar niciodată Clujul nu a mai fost umilit… ca de altfel niciodată ca preşedinte de partid nu am umilit organizaţiile politice care au adus scor politic la partid. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi, în zestrea generală a PNL la toate alegerile. ”

„Conducerea centrală a partidului m-a sfidat”

Primarul Emil Boc susţine că decizia conducerii a fost o sfidare la adresa sa: „Organizaţia care aduce cele mai multe voturi este umilită. Asta este o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL, care au muncit cu bună credinţă, iar conducerea centrală a partidului m-a sfidat”. 

Boc mai spune că toţii colegii săi de la CLuj sunt nemulţumiţi din cauză că „s-au trecut nişte liniile roşii în relaţia dintre conducerea centrală şi PNL Cluj”. 

Edilul a susţinut că nu are nimic cu noul prefect: „Am pretenţia să respecte legile şi simbolurile naţionale. Nu-l cunosc pe dl prefect. Vom colabora şi ne facem datoria ca cetăţeni români, pentru că toţi suntem cetăţeni ai statului român. De aici pornim. Eu vreau să clădim şi nu să dărâmăm, dar voi fi atent la această nuanţă care pune probleme la o primă vedere”. 

Vă mai recomandăm 

UDMR a câştigat Prefectura Cluj. Chiar şi noul prefect a fost luat prin surprindere: „Sunt uimit, şocat, blocat”

UDMR, dispus să cedeze funcţia de prefect de Cluj. Ce ar vrea partidul condus de Kelemen Hunor în schimb

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite