Emil Boc: Cluj-Napoca, pe primul loc în ţară la vaccinare. Aproape 40% din populaţie s-a vaccinat

Emil Boc: Cluj-Napoca, pe primul loc în ţară la vaccinare. Aproape 40% din populaţie s-a vaccinat

Primarul Emil Boc s-a vaccinat cu Astra Zeneca. FOTO: Arhiva personală

Peste 125.000 de persoane, adică aproape 40% din populaţia municipiului Cluj-Napoca, s-au vaccinat deja împotriva COVID-19. Rata de infectare a ajuns la 4,51 la mie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Emil Boc a precizat, la şedinţa de astăzi a Consoliului local, că 125.000 de oameni din Cluj-Napoca s-au vaccinat până marţi, 20 aprilie, din cei 324.576 de locuitori existenţi. Asta înseamnă un procent de 38,5% din populaţie. 

„Clujul e pe primul loc în România la vaccinare. Am depăşit 30% din populaţia vaccinată. 214.000 de persoane au fost vaccinate în judeţ. Dintre acestea 125.000 sunt din municipiul Cluj-Napoca. Acest lucru arată încă o dată modul în care clujenii au reuşit şi reuşesc să ţină pasul vremurilor şi să facă ceea ce treubuie”, a precizat primarul Emil Boc.

Primarul a mai susţinut că de săptămâna viitoare, alte 5 centre de vaccinare se vor înfiinţa şi un centrul „drive through”, unde se vor face vaccinări din maşină. 
 

Rata de incidenţă - 4,51 la mie 

„Avem o rată de incidenţă de 4,51 la mie, înregistrându-se o scădere constantă de peste 10 zile. Asta arată că la Cluj oamenii sunt responsabili şi cu ajutorul sistemului medical şi al cetăţenilor plus al administraţiei locale şi judeţene, o apucăm încet dar sigur oe o traiectorie bună”, a mai precizat primarul. El a arătat că la Cluj-Napoca s-a reuşit scăderea ratei de infectare fără a fi nevoie de carantinare.

În final, primarul a subliniat că „economia se va deschide, evenimentele se vor deschide dacă va exista vaccinare”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările