VIDEO Emil Boc dă lecţii de transparenţă Guvernului. Edilul a prezentat un model care ar putea fi aplicat în ministere

VIDEO Emil Boc dă lecţii de transparenţă Guvernului. Edilul a prezentat un model care
ar putea fi aplicat în ministere

Emil Boc vrea transparenţă la licitaţii. FOTO: Florina Pop

Primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat astăzi, 28 august, un exemplu de cum o instituţie publică poate fi transparentă cu tot ce înseamnă achiziţii publice până în 100.000 de euro, contracte şi proceduri SEAP. Modelul, spune edilul clujean, ar putea fi aplicat inclusiv în ministere doar „dacă există voinţă politică“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Boc a făcut azi, 28 august, la obişnuita conferinţă de presă, o demonstraţie privind transparenţa în folosirea banilor publici.

Edilul a intrat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca la secţiunea achiziţii publice şi a arătat informaţiile care pot fi consultate de orice cetăţean, de la contractele pe care le are administraţia locală, procedurile SEAP (Sistem Electronic de Achiziţii Publice) până la planul anual de achiziţii.

„Cerem Guvernului mai multă transparenţă în gestionarea banului public. Poate fi un model pe care Guvernul să-l aibă în vedere. Invit public Guvernul la transparenţă privind banul public. Asta dacă se doreşte transparenţă.

În România totul este, în acest moment obscur, ascuns, niciun fel de transparenţă cu privire la aceste proceduri care se desfăşoară sub 100.000 de euro. Din acest punct de vedere venim în sprijinul Guvernului şi prezentăm un model pe care poate să-l aibă în vedere pentru a-l implementa în special în ministere, în agenţii, regii publice şi în administraţii locale. Guvernul poate să consulte în orice moment acest model care se află pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca“, afirmă Emil Boc.

 

Primarul mai zice că acest model poate fi urmat de Guvern, ministere şi administraţiile locale, iar tot ce înseamnă parte tehnică poate fi făcut în două săptămâni.

Mai puteţi citi:
 

FOTO VIDEO Pericol în centrul Clujului: un pod s-a surpat şi stă să cadă în Someş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările