Biserica Ortodoxă “coboară în stradă”. Mitropolitul Andrei  Andreicuţ va ţine  o slujbă specială despre divorţ

Biserica Ortodoxă “coboară în stradă”. Mitropolitul Andrei  Andreicuţ va ţine  o slujbă specială despre divorţ

MItropolitul va răspunde la întrebările oamenilor. FOTO: Adevărul

Mitropolit Andrei va săvârşi, miercuri, slujba Vecerniei în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca şi va rosti o predică specială cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, ocazie cu care va vorbi despre valorile instituţiei şi despre divorţ.  Slujba va fi urmată de o conferinţă, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultătii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în cadrul căreia mitropolitul va răspunde întrebărilor celor prezenţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În contextul în care stabilitatea familiilor este tot mai mult amenintată de fenomene negative precum plecarea la muncă în străinătate, abandonul copiilor, proliferarea violenţei domestice, dar si mai nou prin oferte de căsătorii între persoane de acelasi sex, iar divortul devine un fenomen de amploare în societatea românească, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului sprijină Campania „Nu divorţului!”, organizată de Organizaţia Creştină Agape şi Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului. 

Ziua Internaţională a Familiei

Astfel, Miercuri, 15 mai 2013, când se sărbătoreste Ziua internaţională a familiei, începând cu orele 18.00, Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va săvârsi slujba Vecerniei în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca si va rosti o predică despre valorile familiei crestine, abordând totodată şi tema divorţului. Slujba din Catedrală si predica Înaltpreasfintitului Andrei va fi urmată de o conferinţă, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultătii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, piata Avram Iancu nr. 18, în cadrul căreia Înaltpreasfintia Sa va răspunde întrebărilor celor prezenţi. 
În cadrul acestei campanii, marţi, 14 mai 2013, elevii din cadrul Seminarului Teologic vor distribui stradal 25.000 de fluturaşi care promovează mesajul campaniei si valorile familiei crestine.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: