Bianca Răzor a obţinut bronz mondial în Canada

Talentata atletă clujeană a câştigat, anul acesta, locul II la mondialele de juniori I din Canada, fiind singura din Europa calificată la proba de 400 de metri plat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bianca Răzor a început sportul de performanţă când era în clasa a patra, în urma unei selecţii desfăşurate în şcoli. A avut de ales între dansuri populare şi atletism, dar odată simţind atmosfera de pe stadion, nu a stat pe gânduri. Medaliile au început să apară de pe vremea când era la categoria junioare III, la proba de 300 de metri, la care în acest moment deţine cinci recorduri naţionale, precum şi la probele de 800 de metri, 200 de metri şi la cele combinate. Apoi, după multă muncă, au început să apară şi rezultatele cu adevărat importante. În luna mai a acestui an, a participat la trialul european de la Moscova, unde a câştigat proba de 400 de metri şi s-a calificat la prima olimpiadă de juniori II, care se va organiza în Singapore. Au urmat mondialele de juniori I din Canada, unde a câştigat medalia de bronz la aceeaşi probă. A făcut parte din ştafeta României la europenele de seniori şi tineret de la Barcelona, unde s-a clasat pe locul opt. La toate acestea se mai adaugă şi Campionatele Naţionale, unde are numeroase medalii.

Singura din Europa calificată în finala Mondialelor


Clujeanca a cucerit, la sfârşitul lunii trecute, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori, competiţie desfăşurată la Moncton, în Canada. Singura atletă din Europa calificată în finala probei de 400 metri plat (alături de sportive din Bahamas, Jamaica, Insulele Virgine, şi câte două din SUA şi Nigeria) Bianca Denisa Răzor, legitimată la CSS „Viitorul“ Cluj, a făcut o cursă excelentă, trecând a treia linia de sosire cu un timp foarte bun, 53.17 secunde, după Shaunae Miller (Bahamas, 52.52 de secunde) şi Margaret Etim (Nigeria, 53.05 secunde). Bianca s-a calificat în finală după ce a fost a doua atât în serii (53.85 de secunde) cât şi în semifinale (53.06 de secunde). A fost a doua medalie pentru România la „mondialele“ de juniori I din Canada, după cea de aur cucerită de Mirela Lavric la 800 metri (2:01,85).

Gabriela Szabo, idolul ei

La fel ca orice sportiv, Bianca şi-a propus să ajungă la Olimpiadă, dar s-o şi câştige. Idolul ei este Gabriela Szabo, una dintre cele mai mari atlete pe care le-a avut România şi spune că părinţii ei şi antrenorul ei, Ana Ille i-au marcat cariera în mod decisiv. „Cred că am şi talent, dar fără muncă nu se poate face nimic. Îmi doresc să ajung la Olimpiadă şi bineînţeles să o câştig, dar e drum lung până acolo. Cred că sunt născută pentru a face sport de performanţă“, spune aceasta.

PROFIL
Născută: 8 august 1994, Cluj-Napoca
Studii: elevă în clasa a X-a la „Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu“
Familie: Singură la părinţi

CE-I PLACE
„Îmi place să citesc, dar din păcate nu prea am timp, să călătoresc, să ascult muzică. Ador pizza şi caşcavalul pane. Îmi place să înot“

CE NU-I PLACE
„Nu-mi plac oamenii lăudăroşi şi cu fiţe. Carnea nu face parte dintre preferinţele mele“

ÎNTREBARE ŞI ŞI RĂSPUNS
-Te-a afectat vreodată la şcoală faptul că faci sport de performanţă?
-Nu pot să spun că m-a afectat neapărat, dar mi-e destul de greu să mă împart. Performanţele din acest an mă fac însă, să cred că merită să fac sport de performanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările