Berea „Student“, inventată de studenţi clujeni, deliciul inventatorilor

Berea „Student“, inventată de studenţi clujeni, deliciul inventatorilor

Berea „Student“

Berea brună şi blondă, inventată de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a fost premiată la Salonul Inventika-2011.

Studenţii USAMV Cluj-Napoca au fost în centrul atenţiei la cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „Inventika-2011". Berea produsă de studenţi, unul dintre cele mai reprezentative produse ale departamentului de cercetare, a făcut furori printre vizitatori. Pentru acest produs, dar nu numai, USAMV Cluj-Napoca a fost distinsă cu diploma de excelenţă. Deşi este apreciată, berea produsă de studenţi nu poate fi comercializată. „Deocamdată nu se poate pune pe piaţă. Regimul băuturilor alcoolice e foarte complicat, sunt problemele legate de accizare. Mai mult, e o concurenţă teribilă pe piaţa berii şi noi facem şarje mici", spune Ioan Rotar, decanul Facultăţii de Agricultură.

Pe lângă berea „Student", la standul USAMV Cluj-Napoca din cadrul Salonului „Inventika-2011", au mai fost expuse produsele reprezentative: iaurtul din reţetă proprie, medicamentele naturale Diavit, Eridiarom, miere din tei, salcâm, floarea soarelui din producţia proprie, produse bio Proplanta, mere şi pere din soiurile brevetate în colaborare cu Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Pomicolă Cluj-Napoca.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: