Bebeluş lăsat în maşină, la 30 de grade, iar părinţii, în Salina Turda. Femeia care a hidratat bebeluşul: „Gestul meu ţine de normalitate. E foarte uşor să faci rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul lăsat în maşină, la Salina Turda FOTO facebook.com/dana.marina.ionescu
Bebeluşul lăsat în maşină, la Salina Turda FOTO facebook.com/dana.marina.ionescu

O femeia care a vizitat miercuri, 20 august, Salina Turda a găsit un bebeluş care plângea într-o maşină parcată, iar afară erau 30 de grade Celsius şi părinţii lui vizitau Salina Turda. Aceasta a forţat uşa maşinii, l-a hidratat pe copil şi a postat toată întâmplarea pe pagina sa de Facebook.

Un copil a plâns, miercuri, 20 august, vreo două ore, în parcarea de la Salina Turda de vreo două ore. Asta în timp ce părinţii lui vizitau salina, iar afară erau 30 de grade Celsius.

Decizia femeii de a posta pe Facebook cele petrecute miercuri, 20 august, la Salina Turda, vine ca urmare a gestului părinţilor după ce şi-au luat în primire bebeluşul, gest din care femeia a tras concluzia cât de inconştienţi au fost acei părinţi. Nu i-au zis nici „mulţumesc“ sau să se arate îngrijoraţi, ci au rostit doar: „e prima oară când îl lăsăm în maşină“.

Postarea de pe facebook a femei a fost citită de sute de oameni, are peste 4.300 de share-uri pe Facebook, iar lumea care a comentat s-a arătat de-a dreptul şocată de gestul părinţilor.

Postarea femeii de pe Facebook:

„Pentru că sunt mai mult decât convinsă că nu a fost conştientizată gravitatea situaţiei de ieri mă văd să fac următoarea relatare:
- 20 Aug, Concediu, vizită programată la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche în jur de ora 16h 08 min şi parcăm. Afară 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o Doamnă (cea din stânga mea cu fetiţa de mână), care întreba în stânga şi în dreapta dacă ştie cineva cine este cu o maşina din parcare unde plânge un copil de vreo 2 ore.

Mă îndrept spre maşina indicată (cea din poză), parcată la soare, fără niciun fel de parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama focului, roşu tot, transpirat leoaorcă şi cu picături de apă curgând pe el, tremurând, cu simptome de hipertermie! http://www.copilul.ro/sugar/ingrijire/Hipertermia-la-bebelusi-a8690.html

Maşina avea geamurile din faţă deschise aproximativ 5-6 cm, însă, din nefericire, afară nu mişca o frunză. Am anunţat personalul de la poarta salinei, rugând să cheme părinţii. Aceştia ne-au comunicat că părinţii au intrat de vreo 2 ore în salină. Între timp am reuşit să deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o băncuţa lângă maşină, şi am încercat să îl rehidratez, cu biberonul.

A durat 35 de minute până părinţii au ajuns la maşină! Mirare şi detaşare totală. Nicio întrebare, nicio curiozitate, nicio îngrijorare. Doamne fereşte vreo mulţumire. Doar o afirmaţie: "e prima oară când îl lăsăm în maşină. „Dragi părinţi, dacă acea Doamnă nu îşi manifesta apăsat îngrijorarea, poate că mi-aş fi văzut liniştită de program şi aş fi intrat în salina, iar pentru dumneavoastră ar fi fost şi ultima oară când l-aţi fi lăsat în maşină!

Vă rog să share-uiţi această relatare, poate cineva îi cunoaşte pe părinţi. Aş vrea să ştiu şi eu cum îl cheamă şi dacă este bine copilul. Le-am recomandat să îl ducă la urgenţă în Cluj să îi facă un control, dar mă îndoiesc că nu am vorbit la pereţi. Aş vrea să mă înşel, însă nu păreau a fi conştienţi de responsabilitatea pe care o au şi de faptul că acel bebeluş a fost într-un adevărat pericol“.

bebelus uitat in masina cluj foto

Femeia care a hidrata bebeluşul şi care a făcut postarea pe Facebook e cea în tricou gri, iar doamna din stânga, în roşu, era cea care încerca să afle a cui e maşina în care plângea copilul FOTO: Facebook

Contactată de „Adevărul“, femeia care a povestit întâmplarea pe Facebook spune că gestul ei ţine de normalitate.

„Nu consider gestul meu ca fiind nimic mai mult decât normalitate, iar normalitatea nu are nimic senzaţional. Această postare nu se doreşte a fi decât o cale de a mă asigura că părinţii (în general adulţii) conştientizează pericolul în care copiii se pot afla în astfel de situaţii. Este foarte uşor să faci rău şi infinit mai greu să faci bine“, a declarat femeia.

Mai puteţi citi:

Maternitatea „groazei”: niciun vinovat după patru ani

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite