Băsescu a venit la Cluj pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Bartolomeu (GALERIE FOTO)

Băsescu a venit la Cluj pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Bartolomeu (GALERIE FOTO)

Traian Băsescu a ajuns la Catedrala Mitropolitană din Cluj la ora 18.30

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri seară, la Cluj-Napoca, pentru a-i aduce un ultim omagiu mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu Anania, al cărui trup neînsufleţit este depus la Catedrala Mitropolitană. Traian Băsescu a ajuns, în jurul orei 18.15, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.47

Patriarhul Daniel a plecat de la Catedrala Mitropolitană.

UPDATE ora 19.30

La finalul slujbei de Vecernie, şeful statului a părăsit Catedrala şi a intrat în sediul Mitropoliei Clujului, pentru o întrevedere cu PF Daniel, care a ajuns şi el în cursul serii la Cluj-Napoca. Apoi, Băsescu a părăsit lăcaşul de cult şi a plecat cu maşina spre aeroport. După plecarea preşedintelui, PF Daniel a binecuvântat credincioşii care aşteptau, de câteva ore, la coadă, pentru a aduce un ultim omagiu IPS Bartolomeu, după care a intrat în Catedrala Mitropolitană.


UPDATE ORA 19.25

Unii clujeni prezenţi la slujba din Catedrala Mitropoitană au vociferat în legătură cu prezenţa preşedintelui Băsescu în lăcaşul sfânt. „Nu-i de ajuns că îl vedem la televizor toată ziua, mai trebuie să îl vedem şi aici“, a spus unul dintre clujenii supăraţi.  

Vezi aici o GALERIE FOTO cu preşedintele Băsescu la slujba de Vecernie de la Catedrala Mitropolitană din Cluj

UPDATE 19.23

Sute de credincioşi se află în Catedrala Mitropolitană. Printre credincioşi, se află chiar şi greco şi romano-catolici. Ştefan Iacob este unul dintre cei care au venit să se roage pentru Mitropolit. „A fost o mândrie pentru Cluj. Am simţit că trebuie să vin să-mi aduc omagiile, chiar dacă sunt greco-catolic“, a spus acesta pentru „Adevărul de Seară“.

UPDATE ora 19.20

La sosire, Băsescu a fost aşteptat la intrarea în Catedrala Mitropolitană de un grup de preoţi şi de subprefectul Vasile Cozma. Şeful statului a intrat în biserică şi s-a recules la catafalcul mitropolitului, având în mâini o lumânare aprinsă.De la aeroport, şeful statului a mers la Catedrala Mitropolitană, unde este depus trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu.Potrivit unor surse oficiale, şeful statului va depune o coroană de flori la catafalcul IPS Bartolomeu. Preşedintele Traian Băsescu ar urma să asiste şi la o rugăciune pe care PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va ajunge la Cluj-Napoca tot miercuri seară, o va oficia la catafalcul mitropolitului din Catedrala Mitropolitană. Traian Băsescu ar urma să se întoarcă în cursul serii la Bucureşti.

12.000 de colaci pentru pomana mitropolitului Bartolomeu

Înmormântarea, mâine la ora 12.00

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-o rezervă specială a Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit luni.Trupul neînsufleţit al Mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a fost depus, luni seară, la Catedrala Ortodoxă din Piaţa "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, după ce o scurtă slujbă de pomenire a avut loc în curtea Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiu.Oamenii au venit la Catedrala Mitropolitană de la primele ore ale dimineţii de marţi, au adus flori şi au aprins lumânări pentru sufletul IPS Bartolomeu. În catedrală un sobor de preoţi, în frunte cu episcopul vicar Vasile Someşanul, a oficiat o slujbă de pomenire. Programul zilei de miercuri va cuprinde, de la ora 18.00, slujba de Vecernie, iar după ora 19.00 va sosi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va intra în Catedrala Mitropolitană pentru a spune o rugăciune lângă catafalc.

IPS Bartolomeu a lăsat un testament înainte de moarte

Fotoreportaj: ultimul drum al Mitropolitului Bartolomeu spre Catedrala Mitropolitană

IPS Bartolomeu: "Nu mi-e frică de sfârşitul pâmântesc, nu mă tem că voi putrezi în pământ"Slujba de înmormântare a IPS Bartolomeu va avea loc, joi, la ora 12.00, în Catedrala mitropolitană din Cluj, Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului urmând să fie condusă, ulterior, de PF Daniel, în calitate de locţiitor de mitropolit.Slujba va fi oficiată de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul Daniel va conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în calitate de locţiitor de mitropolit, iar Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului în calitate de locţiitor de arhiepiscop, până la alegerea şi întronizarea chiriarhului canonic, informa, marţi, Patriarhia Română.Primăria Cluj-Napoca şi Prefectura Cluj au anunţat, marţi, instituirea a trei zile de doliu local, în perioada 1-3 februarie, în memoria IPS Bartolomeu Anania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările