Bărbat carantinat la Cluj, revoltat din cauza unei noi restricţii: „Nu vor să mai aruncăm lăturile cu care ne hrănesc ei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ăsta e prânzul de azi. Plus nişte zoaie pe post de supă” - se plânge un bărbat carantinat la Cluj-Napoca. FOTO: Arhivă personală
„Ăsta e prânzul de azi. Plus nişte zoaie pe post de supă” - se plânge un bărbat carantinat la Cluj-Napoca. FOTO: Arhivă personală

Un bărbat carantinat la Cluj-Napoca, într-un spital dezafectat, se plânge de interzicerea pachetelor cu alimente de la familie. Direcţia de Sănătate Publică a decis că persoanele carantinate pot primi pachete o singură dată pe săptămână, iar acestea să conţină doar medicamente, lenjerie de corp, ţigări.

„S-a decis ca persoanele carantinate să primească o singură zi pe săptămână pachete de la aparţinători.

Pachetul poate să conţină doar medicamente, lenjerie de corp, ţigări” - se arată în adresa Direcţiei de Sănătate Publică Cluj trimisă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.  În adresă se mai arată şi motivul pentru care se ia această măsură: „reducerea cantităţilor de deşeuri periculoase generate de persoanele carantinate”. 

   

„De fapt, nu vor să mai aruncăm lăturile cu care ne hrănesc ei” 

Un bărbat carantinat la Cluj-Napoca, originar din Tulcea,a psotat pe pagina lui de Facebook: 
 

„Nu mai avem voie să primim mâncare de acasă, cică producem prea mult gunoi cu potenţial de contaminare. Ordin dat din 16.03, adus la cunoştinţă azi, 06.04. De fapt, nu vor să mai aruncăm lăturile cu care ne hrănesc ei (plătite la suprapreţ, punem pariu?), având alternativa de acasă.

Ţin să informez DSP-ul şi pe tovarăşul prefect că ultimele studii asupra Covid-19 arată că boala poate fi transmisă şi prin fecale (vezi link), deci ar fi cazul să ne închidă şi budele, şi să interzică populaţiei defecarea.

cluj adresa jandarmi pachete

Adresa trimisă de Direcţia de Sănătate Publică

„Primeam fructe, dulciuri, o slănină afumată”

Bărbatul a mai susţinut că „nu există un frigider în cameră, deci nu poţi primi mâncare uşor perisabilă pentru că n-ai unde s-o păstrezi. Primeam fructe, dulciuri, o slănină afumată etc. Aruncam mâncarea lor, nu cea primită. Dar na, socialiştii, pardon, specialiştii ştiu mai bine.” 

Un prieten de-al lui de pe Facebook a comentat: „Sunteţi trataţi mai rău decât puşcăriaşii”.

„Asta e toaleta, unde trebuie să faci şi duş. Un supraponderal nu încape aici. Poza nu reflectă prea bine realitatea. Nu se vede mucegaiul şi igrasia. Cică spital recent renovat. Sunt curios câţi bani publici au intrat în "renovarea" asta”, a răspuns bărbatul. 

cluj adresa jandarmi pachete

Baia din camera în care este carantinat băratul. 

„Tot aud la idioţii care ne conduc mesajul către cei din diaspora, să nu mai vină de Paşti acasă”

Bărbatul este de părere că majoritatea românilor din străinătate care vin acum în ţară nu vin pentru sărbători, ci vin pentru că nu mai au de lucru şi preferă să fie acasă:

„Tot aud la idioţii care ne conduc şi văd rostogolit şi de idioţii de pe Facebook, mesajul către cei din diaspora, să nu mai vină de Paşti acasă.

-În primul rând, majoritatea celor care vin nu vin pentru sărbători, ci vin pentru că nu mai au de lucru şi preferă să fie acasă, unde de bine de rău mai au o găină sau un morcov în gospodărie. Cele mai afectate domenii au fost exact cele unde lucrau românii: construcţii, servicii, turism etc. În plus, se poate compara procentul de români care se întorc cu rata disponibilizărilor de aici din ţară. Diaspora nu înseamnă 3-4 sute de mii câţi vin acum, ci milioane.

Cum se face triajul la frontieră: „Foarte mulţi însă (eu cred că majoritatea) pur şi simplu mint şi spun că vin din zone galbene”

Bărbatul a mai povestit şi experienţa lui privind triajul de la frontieră:

„În al doilea rând, nimeni la ştiri nu a spus cum se face triajul la frontieră. Vă spun eu: strict în baza unei declaraţii unde fiecare menţionează ţara de unde vine. Mulţi, me included, spun adevărul. Şi dacă vin din zone roşii ajung închişi în carantină instituţionalizată (fiecare după cum are noroc, la hotel sau în mizerii de clădiri cum este cea în care suntem noi închişi, deşi apartamentul este gol). Foarte mulţi însă (eu cred că majoritatea) pur şi simplu mint şi spun că vin din zone galbene, ca să fie trimişi în carantină acasă.

Nimeni nu verifică din ce ţară vin, şi mi se pare aproape imposibil să o facă. Nimeni nu-i întreabă dacă acasă mai stau şi cu alte persoane, dacă mai sunt membri ai familiei ce riscă infectarea.

Noi am fost trimişi în carantină instituţionalizată, dar poliţia, deşi ne-a escortat până aici, continuă să ne sune întrebând dacă am ieşit din casă. Dezorganizare totală, nu se ţine nici o evidenţă, DSP-ul nu ştie ce face poliţia, şi viceversa.

Normal că există mulţi inconştienţi care îşi infectează rudele, normal că epidemia continuă să crească. Toată nebunia asta impusă de cretinii care ne conduc este praf în ochi, ca să nu arunce lumea în ei cu pietre că n-au făcut nimic.

Am renunţat de bunăvoie la libertăţi, în numele siguranţei. Vom asista neputincioşi la distrugerea economiei, şi vom răbda de foame în curând. Virusul îşi va face în continuare treaba, vor muri câţi vor muri, şi ne vom trezi când e prea târziu.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite