Un bărbat de 46 de ani a murit la sala de sport. Martorii spun că ambulanţa ar fi ajuns abia după 30 de minute

Un bărbat de 46 de ani a murit la sala de sport. Martorii spun că ambulanţa ar fi ajuns abia după 30 de minute

Cornel Cadar se antrena la sala de sport când a suferit un atac de cord. FOTO: Turdanews

Un bărbat de 46 de ani, care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, a decedat luni seara, după ce a făcut stop cardiac.  Ambulanţa ar fi ajuns la 30 de minute după primul apel la 112.

Cornel Cadar avea 46 de ani şi a mers la sală pentru a-şi face obişnuitele exerciţii de forţă. La un moment dat, în timp ce voleibaliştii de la CSM Câmpia Turzii îşi terminaseră antrenamentul şi se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soţiei victimei, care a solicitat ajutor, relatează Turda News.  
S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze până la sosirea ambulanţei.
„Iniţial, prima ambulanţă a venit de la Turda, la 30 de minute şi ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Aşa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exerciţiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră. Prea târziu... Victima a decedat!”, arată sursa citată. 
 

De ce nu s-a folosit defibrilatorul 

 
Spitalul Municipal ”Dr.Cornel Igna” Campia Turzii a precizat pentru publicaţia citată: „Referitor la acuzatia ca “ spitalul nu are defibrilatoare “, precizam ca Spitalul Municipal “Dr.Cornel Igna” Campia Turzii are in dotare 4 defibrilatoare functionale, care se utilizeaza numai cand exista activitate cardica, in lipsa acesteia  echipa medicala intervine cu alte manopere si manevre medicale, conform protocoalelor medicale si mentionate in fisele de monitorizare.”
De asemenea, directorul Ambulanţei Cluj, Horia Simu, a declarat pentru „Adevărul” că Ambulanţa care a intervenit avea defibrilator, dar în cazul în care pacientul are asistolie, situaţie în care s-a aflat Cornel Cadar, aparatul nu descarcă şocuri electrice.  În ceea ce priveşte timpul în care ambulanţa a ajuns la pacient, Simu a spus: „A durat cam cât i-a luat ambulanţei să ajungă de la Turda la Câmpia Turzii, pentru că la Câmpia Turzii nu sunt ambulanţe. Nu ştiu exact timpul în care s-a ajuns la pacient, dar mă voi interesa la STS”. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările