Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va ancheta cazul în care o elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca a fost bătută de o pedagogă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va ancheta cazul în care o elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca a fost bătută de o pedagogă

Un incident violent s-a petrecut duminică seara, la internatul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj. După cum reiese din imaginile suprinse de unul din copiii cazaţi la internat, o pedagogă a bătut o elevă, apoi a ameninţat-o cu moartea.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, după ce mai multe posturi de televiziune şi presa online au semnalat incidentul care a avut loc la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca.
 
„O elevă de la internat a fost lovită cu pumnii şi ameninţată de o angajată. Totul a fost filmat de un alt elev. Potrivit mass-media, eleva a fost bătută de către o îngrijitoare care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii, fiind lovită repetat cu pumnul în faţă”, se precizează într-un comunicat oficial semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vîrtosu.
 

Dosar penal pentru pedagoga bătăuşă

 
Între timp, poliţiştii clujeni au deschis, luni, un dosar penal de purtare abuzivă în cazul incidentului petrecut la internatul Liceul pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca.
 
„La nivelul unităţii de învăţământ s-a înfiinţat o comisie de verificare a celor semnalate şi constatate. Acum ancheta este în desfăşurare şi nu cunoaştem alte detalii”, a precizat pentru „Adevărul” Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: