Autorul bestseller-ului „Why nations fail” vine de la Harvard la Cluj

Autorul
bestseller-ului „Why nations fail” vine de la Harvard la Cluj

James A. Robinson FOTO: news.harvard.edu

James A. Robinson, profesor dr. în cadrul Universităţii Harvard (SUA) şi autor al bestseller-ului “Why Nations Fail”, va susţine în data de 23 iunie, ora 18.00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (str. Teodor Mihali, nr. 58-60), din cadrul UBB, o prelegere despre provocările economice pe care trebuie să le accepte România în viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

James A. Robinson este profesor la Universitatea Harvard şi profesor asociat la Institutul de Ştiinţe Sociale Cantitative şi Centrul Weatherhead pentru Afaceri Internaţionale. A studiat economie la London School of Economics, Universitatea Warwick şi Universitatea Yale, iar cercetările sale s-au orientat spre identificarea discrepanţelor politice ale statelor lumii şi influenţa directă a acestora în dezvoltarea economică a fiecăruia.

Americanul este co-autor al cărţii „Why Nations Fail”, un bestseller care face parte din Top 10 „Cele mai bune cărţi 2012” realizat de Washington Post,  şi din „Best books 2012” realizat de  The Economist and Financial Times.

Evenimentul de la Cluj este organizat de RomaniaOne, o fundaţie axată pe sprijinirea dezvoltării unei societăţi civile responsabile. Dezbaterea „Why nations fail” va fi una dintre primele prezentări ale unei lungi serii de discuţii, care vor fi organizate periodic la Cluj-Napoca. Scopul acestor prelegeri îl reprezintă creşterea potenţialului economic şi social extraordinar din România.

Înscrierile la eveniment se pot face printr-un e-mail la adresa mihai@romaniaone.org sau accesând link-ul http://romaniaone.eventbrite.com.

Intrarea la eveniment este liberă şi se va realiza pe baza înregistrării făcute în prealabil.

Mai puteţi citi:

Trei şcoli din Cluj în cea mai nouă clasificare a universităţilor din lume. „Prezenţa în U-Multirank ne face şi mai vizibili“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările