Atac rasist în Franţa. Doi români sunt în stare gravă după ce au fost tăiaţi de un psihopat. „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihopatul i-a atacat pe trecători pentru că i-a auzit vorbind o limbă străină şi s-a gândit că sunt romi. FOTO PIxabay
Psihopatul i-a atacat pe trecători pentru că i-a auzit vorbind o limbă străină şi s-a gândit că sunt romi. FOTO PIxabay

Un bărbat cu probleme psihice a atacat cu sălbăticie un grup de de trei oameni, printre care se aflau şi doi români. Psihopatul a fost prins de poliţişti şi a mărturisit că a atacat pentru că i-a auzit vorbind în română.

Presa din Franţa scrie că incidentul a avut loc sâmbătă seara, în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului. Trei trecători paşnici au fost atacaţi din senin pe stradă de un bărbat cu probleme psihice. Acesta s-a repezit cu cuţitul la ei şi le-a provocat răni grave. Două dintre cele trei victime erau cetăţeni români, iar unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă în stare critică, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa. 

Francezii notează că este vorba despre un tânăr de 19 ani şi despre o femeie, a cărei identitate nu era cunoscută şi care era încă în terapie intensivă marţi, 15 decembrie. Cea de-a treia victimă, de 59 de ani, este şi ea încă internată în spital.

Reprezentanţii Parchetului din Nanterre, citaţi de portalul BFM Paris, au informat că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei şi religiei". Bărbatul care i-a atacat pe cei trei cu o violenţă ieşită din comun, fără absolut niciun motiv, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă fiindcă i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, spune el, erau romi. „Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, a încercat el să se justifice în faţa poliţiştilor.

Agresorul a fost arestat şi va fi judecat la Nanterre. Deocamdată autorităţile franceze nu au făcut public nici numele atacatorului şi nici pe cele ale victimelor.

Vă mai recomandăm:

Un cioban român a ucis doi pensionari italieni. Motivul pentru care Mafia siciliană a jurat răzbunare

Crima atroce care a îngrozit Italia: româncă bătută crunt şi arsă de vie. Printre suspecţi, cea mai bună prietenă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite