Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, a dat declaraţii în favoarea acestuia

Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, a dat declaraţii în favoarea acestuia

Sorin Apostu  FOTO: Adevărul

Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar al Clujului, a depus mărturie miercuri, 9 aprilie, la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care fostul primar al Clujului Sorin Apostu este suspectat de afaceri de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aspazia Droniuc a venit la sala de judecată a secţiei penale a ÎCCJ, în jurul amiezii, însoţită de avocat şi trei agenţi de pază îmbrăcaţi în civil, iar în sală a putut fi văzută la faţă, pentru prima dată de la începerea procesului, după ce şi-a îndepărtat masca de tip medicinal, relatează oradecluj.ro.

Potrivit lui Gheorghiţă Mateuţ, avocatul soţilor Monica şi Sorin Apostu, declaraţia de miercuri a Aspaziei Droniuc a fost favorabilă clienţilor săi pentru că primarul nu i-a cerut nimic atunci când a fost asigurat parcul auto al municipalităţii şi că acţiunile brokerului au fost intreprinse din proprie iniţiativă,

Mai dificil a fost să explice plăţile efectuate în contul avocatului Monica Apostu, despre care Aspazia Droniuc a susţinut că erau efectuate ca să se revanşeze pentru o presupusă intervenţie în favoarea sa, deşi nu o ceruse.

La ICCJ au fost audiaţi şi soţii Apostu şi alte 2 martore de la firma Brantner. Magistraţii au dispus reaudierea lui Liviu Neag, managerul Companiei de Transport Public, fostul RATUC, dar şi a fostului viceprimar Laszlo Attila.

Procurorii DNA susţin că Sorin Apostu ar fi intervenit pe lângă Liviu Neag, directorul societăţii de transport public de călători RATUC, pentru ca acesta să asigure parcul auto la firma Unita.

Aspazia Dorniuc a fost condamnată de către magistraţii Curţii de Apel din Tg Mureş, la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată, după ce a recunoscut integral acuzaţiile procurorilor privind oferirea de mită. Călin Stoia a fost achitat de către judecătorii primei instanţe, Sorin Apostu a primit o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar soţia sa 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat la Târgu Mureş de la Curtea de Apel Cluj, iar în acesta cei patru sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual. Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Mai puteţi citi:

Ex-primarul Clujului Sorin Apostu a fost reaudiat: "40 de martori spun că sunt nevinovat"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: