Asociaţia lui Cioloş lansează la Cluj primul sistem de livrare la domiciliu a produselor eco din ţară

Asociaţia lui Cioloş lansează la Cluj primul sistem de livrare la domiciliu a produselor eco din ţară

Clujenii vor putea primi la domiciliu produsele comandate

Asociaţia Agroecologia va lansa, marţi, la Cluj-Napoca, în premieră naţională, un sistem original de distribuţie săptămânală a produselor agricole direct la domiciliul consumatorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul a fost numit „Coşul Ţărănesc”, care îl particularizează în comerţul local.

Grupul de agricultori care lansează acest sistem de distribuţie este, totodată, primul din România care a început să practice agricultura ecologică, în 1994, asociaţia Agroecologia fiind constituită de studenţi şi profesori ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), printre care actualul comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, conferenţiarul şi, totodată, agricultorul Avram Fitiup, profesorul Ioan Drocaş şi agricultorul Vasile Bodea.

Agroecologia are, la ora actuală, 154 de membri, cei mai mulţi dintre ei fiind agricultori certificaţi pentru culturi bio şi ecologice, sau atestaţi pentru produsele tradiţionale pe care le prepară şi comercializează.

„Coşul Ţărănesc” este un sistem echitabil de distribuţie de produse ecologice şi tradiţionale, pe bază de abonament, care vizează, transformarea consumatorului într-un actor responsabil de actul de cumpărare şi de consecinţele acestuia, potrivit reprezentanţilor asociaţiei.

Producătorii de mere, suc de mere, cătină şi sirop de cătină, dulceaţă de casă, legume, brânză de burduf, caşcaval, cârnaţi, slănină, tobă, paste făinoase de casă, produse apicole, prăjituri şi vinuri de calitate sunt din judeţul Cluj şi din cele învecinate cu acesta.

Sistemul „Coşul Ţărănesc” va fi gestionat de o echipă operativă care va încheia abonamente cu consumatorii, va prelua comenzile de la aceştia şi le va transmite agricultorilor. Aceeaşi echipă va prelua marfa de la producători şi o va livra la domiciliul abonaţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările