Arnold Schwarzenegger ar fi folosit steroizi fabricaţi la Cluj. Medic specializat în antidoping: „Oamenii nu ştiu, dar avea două bypass-uri coronariene”

Arnold Schwarzenegger ar fi folosit steroizi fabricaţi la Cluj. Medic specializat în antidoping: „Oamenii nu ştiu, dar avea două bypass-uri coronariene”

În tinereţe, Arnold Schwarzenegger ar fi folosit steroizi fabricaţi la Cluj. FOTO: Arhivă

Medicul Alexandru Butoi, specializat în antidoping, activând de 15 ani în domeniu, a povestit într-un interviu despre efectele nocive ale folosirii steroizilor. Un exemplu în acest sens a fost celebrul Arnold Schwarzenegger, care ar fi folosit în tinereţe Naposim, un medicament produs de fabrica Terapia Cluj.

Medicul Alexandru Butoi a povestit, într-un interviu pentru Agerpress, despre efectele nocive ale folosirii steroizilor de către sportivi. El l-a dat drept exemplu pe celebrul Arnold Schwarzenegger, o adevărată legendă în lumea culturismului, care în tinereţe a consumat steroizi produşi la fabrica de medicamente Terapia, din Cluj-Napoca, şi a ajuns mai târziu să fie supus la două intervenţii de bypass coronarian.
 
„Pentru că oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport. El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial", a povestit medicul care s-a specializat de-a lungul anilor ca angajat la Agenţia Naţională Anti-Doping.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările