Armătura Cluj caută ingineri tineri şi cu experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatură modernă, mai mulţi ingineri şi datorii istorice achitate, promite managementul austriac al fabricii clujene.

Fabrica Armătura din Cluj nu va fi dărâmată şi nu va apărea în locul ei vreun hotel sau centru de afaceri. Aşa şi-a început prezentarea societăţii Gerhard Glinzerer, preşedintele Herz Armaturen, din Austria, acţionarul majoritar al Armătura Cluj.  El a explicat că preluarea de către Herz, acum 5 ani, înseamnă pentru fabrica clujeană continuarea producţiei, mai ales că firma austriacă are acelaşi profil şi o lungă tradiţie în producţia de armături pentru instalaţii. Herz mai deţine, pe lângă fabrica de la Cluj, una în Austria, alta în Slovenia şi a patra în Polonia.

Au nevoie de ingineri

Una dintre problemele întâmpinate de noul management austriac de la Armătura a fost bariera linngvistică. Majoritatea angajaţilor nu vorbesc nici germană, nici engleză. În plus, dintre cei 220 de angajaţi ai fabricii, 43 sunt ingineri, însă media lor de vârstă este de peste 46 de ani. „Cei mai mulţi sunt din generaţia veche şi nu ştiu limbi străine”, spune Szoke Ştefan, directorul general adjunct al Armătura. „Trebuie să angajăm cât mai repede de 10-15-20 de ingineri. Dacă se poate să fie şi tineri şi cu experienţă”, spune Gerhard Glinzerer. Salariul acestora va fi între 400 şi 500 de euro. Managementul companiei recunoaşte că nu e mult, dar cei care vor să vină la Armătura au şansa să îşi construiască o carieră la această societate, spun austriecii. „Am angajat ingineri tineri, care după un an-doi au plecat în străinătate. Am avut un coleg care a plecat în Norvegia. Greşeala noastră a fost că i-am selectat pe cei mai buni”, face haz de necaz directorul Szoke Ştefan.

image

Armătura a cumpărat utilaje de ultimă generaţie

Credit de cinci milioane de euro

Armătura, fabrică simbol a Clujului, va fi modernizată din temelii. Consiliul de administraţie al societăţii Herz a aprobat acordarea unui credit către Armătura, în valoare de 5 milioane de euro. Cu aceşti bani a fost stinsă linia de credit deschisă la BCR, de 4,5 milioane de lei. „Creditul va fi rambursat în 5 ani, prin plata unor sume trimestriale, care reprezintă doar dobânzile, mai mici decât cele de pe piaţa românbească”, a explicat Todor Gaziuc, membru al Consiliului de Administraţie al fabricii. De asemenea, cu banii împrumutaţi va fi modernizată fabrica din Cluj, singura dintre cele deţinute de concern care mai toarnă piese din fontă. „Toată aparatura veche o vom recicla. Dacă este din fontă, ajunge la topit”, spune directorul austriac. În schimb, a fost deja cumpărată aparatură nouă, de ultimă generaţie, în valoare de 800.000 de euro.

Herz vrea să mai cumpere acţiuni Armătura

Societatea austriacă a lansat o ofertă publică de preluare a tutror acţiunilor Armătura pe care ceilalţi acţionari vor să le vândă, într-o perioadă de 30 de zile. „Au notificat la 1 aprilie 2010 Consiliul Naţional al Valorilor Mobiliare (CNVM), iar când vor termina de întocmit dosarul, îl vor depune la CNVM cre trebuie să îl solţuţioneze în 15 zile”, a explicat procedura urmată de Herz Todor Gaziuc, membru în Consiliul de Administraţie al Armătura.

Cine deţine acţiuni la Armătura Cluj

Herz Armaturen deţine 33%
Tridelta Luxemburg – 16,7%
Broadhurst Investment – 6,7%
Erste Bank – 5%
Popescu Simion Florian - 5%
Mai multe persoane fizice şi juridice – aproximativ 35%

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite