Arhiepiscopia Clujului către „păcătoşii” de la parada LGBTQ şi participanţii la marşul Noii Drepte: „facem apel la atitudine creştinească”

Arhiepiscopia Clujului către „păcătoşii” de la parada LGBTQ şi participanţii la marşul Noii Drepte: „facem apel la atitudine creştinească”

Organizatorii Cluj Pride au primit mesaje de susţinere din mai multe părţi ale lumii. FOTO: Cluj Pride

În condiţiile în care parada comunităţii LGBTQ din Cluj, prima de aceste fel din capitala Ardealului, şi contramanifestaţia partidelor naţionaliste în frunte cu Noua Dreaptă vor avea loc sâmbătă, Arhiepiscopia Clujului face un apel la „atitudine creştinească, normalitate şi la bună înţelegere”.

Prima paradă LGBTQ din capitala Ardealului va avea loc sâmbătă 1 iulie. Participanţii vor porni de la ora 10, de la Podul Garibaldi (zona Sala Polivalentă) şi vor străbate centrul oraşului timp de 2 ore. Vor fi evitate anumite zone, pentru a nu interfera cu alte evenimente – cum ar fi Piaţa Unirii în care se desfăşoară repetiţii pentru seara de operă care urmează. În paralel, se va desfăşura în Piaţa Avram Iancu, între orele 13.00 – 15.00 „Mitingul pentru normalitate”, organizat de Noua Dreaptă, Partidul România Unită şi Partidul România Mare.

În contextul acestor evenimente, Arhiepiscopia Clujului face un apel la participanţi: 
 
„În contextul în care la Cluj-Napoca, vor avea loc sâmbătă, 1 iulie 2017, Marşul din cadrul Festivalului „Cluj Pride”, dar şi acţiuni venite în sprijinul familiei tradiţionale, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului face apel la o atitudine creştinească din partea tuturor celor care se vor angaja în aceste manifestări”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.
 

Biserica nu are toleranţă faţă de păcatul însuşi, dar are faţă de păcătoşi

 
„Printre ei sunt oameni tăcuţi, resemnaţi, care nu ne-au adresat niciun fel de rugăminte, dar este de datoria noastră să ne gândim la aceştia şi să le ieşim înainte, convinşi fiind că pentru rugăciune şi compasiune nu este niciodată prea târziu.
Lor le spunem că Biserica este instituţia care dă expresie marii milostiviri a lui Dumnezeu, oricând dispusă să ierte şi să ofere îndreptare celor căzuţi în păcat, fără a avea toleranţă faţă de păcatul însuşi, care este o ratare a sensului pentru care omul a fost creat”, se mai arată în comunicat. 
Membri comunităţii LGBTQ sunt consideraţi „cei căzuţi în păcat” de Arhiepiscopie: „Nimeni din cei ce vor fi prezenţi la aceste manifestări să nu adreseze ofense şi jigniri de niciun fel şi mai ales să respecte normalitatea, în duhul adevăratei libertăţi. Nu vom înceta să ne rugăm pentru sănătatea celor căzuţi în păcat şi pentru înmulţirea adevăratei iubiri şi milostiviri şi vom stărui în îndemnul ca toţi să trăiască în pace şi în bună înţelegere”, se concluzionează în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: