Arafat, despre medicul clujean care ar fi insultat un pacient: „A avut un comportament ieşit din normalitate“

Arafat, despre medicul clujean
care ar fi insultat un pacient: „A avut un comportament ieşit din normalitate“

Raed Arafat FOTO: Adevărul

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat miercuri seară că medicul din Cluj care ar fi insultat un pacient a avut un comportament "ieşit din normalitate", ce poate fi sancţionat de Colegiul Medicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Este un comportament ieşit din normalitate. Pacientul are dreptul să-şi schimbe medicul de familie ori de câte ori doreşte. Atitudinea medicului trebuie analizată de Colegiul Medicilor, care este şi îndreptăţit să sancţioneze în astfel de cazuri", a spus Arafat, citat de Mediafax.

Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, după ce în presa locală a apărut informaţia că un medic de familie i-a trimis un sms unui pacient bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit" şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului.

Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo, a declarat, miercuri, că instituţia s-a autosesizat, după ce a apărut în presa locală informaţia că un medic de familie, Ionel Mircu, i-a trimis un sms unui bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit".

Potrivit lui Bizo, Colegiul Medicilor Cluj va declanşa o anchetă disciplinară faţă de medicul de familie.

"Este regretabilă atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi şi vineri vom discuta cu medicul respectiv şi îi vom cere un punct de vedere, dar şi cu rudele pacientului în cauză. Vom decide la finalul anchetei sancţiunea care va fi aplicată medicului Mircu", a spus Bizo.

Bizo a afirmat că Ionel Mircu riscă să fie sancţionat cu avertisment, mustrare sau o sancţiune pecuniară, în funcţie de concluziile anchetei care sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare.

Potrivit presei locale, un bolnav în vârstă de 57 de ani, din Cluj-Napoca, diagnosticat cu cancer, i-ar fi cerut de mai multe ori medicului de familie Ionel Mircu bilete de trimitere, iar la un moment dat acesta ar fi refuzat. După ce bolnavul a vrut să se mute la alt medic de familie, a primit de la Mircu un sms cu textul: "Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: