Apelul emoţionant al unei mame care a donat organele fiului ei mort.  Motivul pentru care i-a invitat la nunta fiicei sale pe cei salvaţi datorită organelor primite

Apelul emoţionant al unei mame care a donat organele fiului ei mort.  Motivul pentru care i-a invitat la nunta fiicei sale pe cei salvaţi datorită organelor primite

Semina Ferencz îşi doreşte să-i îmbrăţişeze măcar o dată pe cei salvaţi de organele fiului ei. FOTO: Libertatea

O mamă care a donat organele fiului ei îi invită la nunta fiicei sale pe cei salvaţi astfel. Femeia şi-a justificat gestul spunând că vrea să-i îmbrăţişeze şi să simtă astfel că ceva din fiul ei a rămas alături de familie.

Caz emoţionant la Cluj, unde soţii Ferencz şi-au pierdut băiatul, pe Faviu (foto, jos), în urma unui accident suferit de acesta pe drumul dinspre Roşia spre Beiuş, în iulie 2013. Tânărul, care avea atunci 26 de ani, a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Oradea, dar era deja în comă şi s-a dovedit a fi prea târziu, scrie Libertatea. Băiatul avea un hematom la creier, astfel că, la sugestia medicilor, mama acestuia, Semina Fernecz, şi-a convins soţul şi au donat ficatul şi rinichii sănătoşi unor tineri.

 

Legea le interzice donatorilor să ştie numele celor care au primit organele, pentru a nu cere recompense, însă le permite celor care au primit organele să caute familiile care au acceptat să le doneze. Tot ce ştie Semina Ferencz este că organele fiului ei au ajuns la trei tineri, unul din Zalău, iar ceilalţi din Cluj, respectiv Bucureşti. La câţiva ani după tragicul eveniment, femeia ar dori să-i cunoască, însă nu pentru a le cere recompense, ci dintr-un cu totul alt motiv.
 
„Aş vrea să îi invit la nunta fetei. Măcar la cununia civilă şi la preot, dacă nu vor la masă, să nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este şi fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment. N-aş vrea decât o îmbrăţişare, să ştiu că la ei e ceva de la copilul meu” , a spus Semina Ferencz, mai scrie Libertatea.
 
Nunta fiicei Seminei Ferencz va avea loc la Cluj, în acest an, pe 20-21 septembrie, iar femeia speră să-i cunoască acum, cu această ocazie, pe cei care au supravieţuit unor afecţiuni grave doar datorită organelor donate de băiatul ei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: