Apartamentelor din Cluj sunt printre cele mai scumpe din ţară

Apartamentelor din Cluj sunt printre cele mai scumpe
din ţară

Apartamentele din Cluj rămân, ca preţ, printre cele mai scumpe din ţară FOTO: Adevărul

După o lună în care apartamentele din întreaga ţară s-au scumpit, în medie, cu 0,5%, în Cluj, Timişoara şi Bucureşti preţurile apartamentelor s-au scumpit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cluj-Napoca este oraşul unde preţurile au crescut cel mai mult în martie. Indicele Imobiliare.ro a ajuns aici la 930 de euro pe metru pătrat, valoare cu 2,8% mai mare decât cea consemnată în februarie 2013 (905 euro pe metru pătrat) şi cu 1,1% mai mică decât cea din martie 2012 (940 de euro pe metru pătrat).

În oraşul din vestul ţării, preţurile cerute pentru locuinţele din blocurile vechi s-au majorat în ultima lună cu 1,3%, de la 970 la 983 de euro pe metru pătrat. Tot pe un trend ascendent s-au situat şi unităţile locative nou-construite: acestea au consemnat un avans de 3%, de la 854 la 880 de euro pe metru pătrat.

Creşteri la preţurile apartamentulelor s-au înregistrat şi în Tiimişoara şi Bucureşti. În schimb, scăderi au fost în Braşov şi Constanţa, potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro.

În Timişoara, creşterea a fost de 0,6%, adică de la 787 la 792 de euro pe metru pătrat. Preţul mediu cerut în Capitală pentru locuinţele noi şi vechi a ajuns la 1.108 euro pe metru pătrat, în creştere cu 0,8% faţă de nivelul atins în februarie (1.099 de euro pe metru pătrat).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: