Aparatele care citesc cardurile de sănătate sunt funcţionale de o lună la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj

Aparatele care citesc cardurile de sănătate sunt funcţionale de o lună la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj

Cititor de card de sănătate FOTO. arhiva Adevărul

De la 1 mai serviciile medicale din pachetul de bază vor fi acordate în baza cardului de sănătate. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj funcţionează deja, de o lună, 100 de cititoare de card.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj funcţionează de o lună de zile 100 de cititoare de carduri de sănătate. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, directorul medical Monica Costin, spune că acele 100 de cititoare au fost montate pe fiecare secţie clinică. ”Azi s-a făcut o analiză şi s-a constatat că mai sunt necesare 200 de cititoare. Acestea au fost comandate şi vor sosi săptămâna viitoare”, a afirmat doctoriţa Monica Costin.

Potrivit acesteia, dacă vor mai fi necesare cititoare se vor comanda.

Din 1 mai orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.

Mai puteţi citi:

Cititoarele de carduri merg "brici" la Spitalul Bârlad. De la 1 mai, pacienţii se vor putea interna numai dacă vor avea cardul la ei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: