Anomalie imobiliară la Cluj. Case mai scumpe la periferia oraşului decât celebrele castele medievale ale Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest castel impozant din Franţa se vinde cu 850.000 de euro. FOTO Master Homes
Acest castel impozant din Franţa se vinde cu 850.000 de euro. FOTO Master Homes

Preţurile proprietăţilor imobiliare par să o fi luat razna la Cluj, cel mai scump oraş românesc. În multe cazuri, case situate la marginea oraşului au preţuri comparabile sau chiar mai mari cu cele ale superbelor castele de pe valea Loarei sau din alte zone ale Franţei.

Piaţa imobiliară din Cluj, cea mai scumpă din România, prezintă multe anomalii. Multe dintre imobilele sau apartamentele puse la vânzare sunt mai scumpe decât cele din Occident. 

De exemplu o casă dintr-un cartier clujean se vinde cu 1,250 milioane de euro + TVA. Conform descrierii, proprietatea este construită în anii 70 şi renovată în anul 2018, dispune de demisol cu pivniţă şi garaj, parter compus din trei birouri, bucatarie şi două băi. 

La etaj are patru dormitoare, trei băi şi o terasă. În total este vorba despre 370 de metri pătraţi, suprafaţă utilă. Casa a fost scoasă la vânzare, iar detaliile sunt disponibile pe site-ul Imobiliare.ro.

vila cluj

O casă de 370 de metri pătraţi din Cluj se vinde cu 1,250 milioane de euro. FOTO Imobiliare.ro

O altă vilă se vinde la un preţ şi mai piperat: 2.750.000 euro şi se află în Făget, la margine de Cluj. Imobilul are 290 de metri pătraţi şi opt camere. Detalii pot fi găsite pe site-ul agenţiei Remax.

vila cluj

Această casă situată la marginea Clujului se vinde cu 2.750.000 de euro. FOTO Remax

Şi tot pe pagina de internet a Remax apar două vile în Cluj scoase la vânzare la 1,998.000 de euro, respectiv 1.995.000 de euro. Prima are o suprafaţă de 630 de metri pătraţi şi are 9 camere, iar a doua are 7 camere şi 650 de metri pătraţi.

E adevărat, este vorba despre vile, însă preţul este în unele cazuri practic dublu faţă de cel cu care se vinde un castel din Franţa, ţară renumită pentru vestigiile din Evul Mediu. Astfel, un castel din Chinion, sudul regiunii Touraine se vinde cu 1.100.000 de euro, cu mult mai ieftin decât vilele date ca exemplu din Cluj.

castel franta

1,1 milioane de euro costă acest castel din sudul regiunii Touraine. FOTO: Master Homes

 

Castelul a fost construit în anul 1500, are o suprafaţă aproape dublă faţă de vila scoasă la vânzare în Cluj pentru 1,25 milioane de euro şi are piscină, terase, grădini de vară şi iarnă şi a fost renovat de curând. Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul Master Homes.

Există însă şi castele mai ieftine. Un superb castel se vinde în Tours, Franţa, cu 850.000 de euro, cu menţiunea că în preţ sunt incluse şi 22 de hectare de pădure. Castelul are 10 dormitoare, şase băi, mai multe grădini, iar întreaga proprietate are o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, conform Master Homes.  Practic, acest castel este de trei ori mai ieftin decât vila care se vinde cu 2.750.000 de euro la periferia Clujului.

castel tours franta

Acest castel din Torus se vinde cu 850.000 de euro. FOTO Master Homes

 

Mai scumpă este o casă aflată la marginea Clujului, în zona Sfântul Ion, în apropierea pădurii, dar fără niciun metru pătrat de pădure (850.000 + TVA). Casa are cinci camere şi o suprafaţă de 377 de metri pătraţi, e din beton şi a fost construită în 2018, conform Imobiliare.ro.

vila cluj

O astfel de casă costă la marginea Clujului peste 850.000 de euro. FOTO Imobiliare.ro

Tot în Franţa, pe celebra vale a Loarei, un castel din secolul XVI se vinde cu 1.000.000 de euro. Castelul are 885 de metri pătraţi, 23 de camere, iar în anunţul postat pe site-ul Master Homes de precizează că este ideal pentru o investiţie în domeniul hotelier.

castel franta

Acest castel situat într-o zonă renumită pentru castelele sale, Valea Loarei, aflată pe lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO. FOTO Master Homes

 

Vă mai recomandăm şi: 

Spaniol din Cluj, şocat de preţurile din cel mai scump oraş românesc. „În Barcelona, găseam la banii ăştia şi în centru”

Oraşul care investeşte 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru a fi „verde”. Primele obiective: străzi „smart” şi autobuze electrice fără şofer

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite