Angajatul român, campionul nemulţumiţilor pieţei europene de muncă. Economist: „Firmele să ofere mai mult!”

Economistul Sebastian Buhai a făcut o scurtă analiză privind criza forţei de muncă din România. El spune că, în condiţiile în care angajaţii români se numără printre cei mai nemulţumiţi din UE, având printre cele mai mici salarii şi programe stricte de muncă, este necesar ca firmele să ia măsuri.
Buhai,ai angajat in viata ta pe cineva la o firma,nu la firma ta ca acolo in lipsa de angajati te bucuri de orice individ care ti trece pragul si nu mai esti mirat cand dupa trei zile pierdute cu el sa i arati ce are de facut nici macar telefenic nu ti spune motivul pentru care s a sters pe undeva cu oferta ta de munca.Organizeaza in viata ta o singura recrutare de personal si ai sa vezi ce fete tampe cu pretentii la pachetul salarial cat mai gras se prezinta, dar care habar nu au sa vorbeasca corect limba romana, iar din facultatile alea cu nume pompoase si materii fara nume nici macar numele lor nu l stiu corect.Ce sa alegi si pe cine cand in romanica scolile scot pe banda analfabeti functional.
pai nu ai inteles articolul se prezinta candidati mai slab pregatiti pentru ca nu oferiti un salariu competitiv aia mai buni se duc in alta parte
In Romania, orict de bine ai fi pregatit si oricât te-ai stradui, cineva cu o pregatire submediocra va munci mai putin decât tine si va câstiga mai mult.
i i... Eu cred că ori n-ai citit articolul, ori l-ai citit, dar n-ai înțeles ceea ce ai citit... U p z... Corect!... V dc... E mai sănătos pentru fiecare dintre noi, să nu ne intereseze cît muncește, și cît cîștigă colegul, ci cît cîștigăm pentru ceea ce muncim, iar dacă nu sîntem mulțumiți, e vina noastră că mai stăm la acel job... Părerea mea...
Curba lui Gauss nu iarta pe nimeni. Iar ce scoate scoala romaneasca si ce s-a dat afara din fabricile socialiste (bagatori de seama si ajutoare de bagatori de seama) greu poate contribui pe piata muncii cu ceva "bun"; in cel mai bun caz poate contribui cu "mult" (dar prost). Strainii care infiinteaza la noi firme si filiale nu sunt manati de altruism, ci de costurile mici ale muncii - in schimb alte costuri, inclusiv cele cu statul, si investitiile in tehnologizare-retehnologizare mai putini isi bat capul sa le observe, in timp ce racnesc ca "strainii au bani, sa ni-i dea noua!". Strainul n-o sa-ti dea un leu inainte de-ai fi iesit lui 10. Pentru ca el risca, el face datorii, nu tu. Sa mai adaugam "trendurile noilor generatii": vine un nou angajat, indiferent de nivel (liceu sau facultate) dar in practica "lemn", tupeu cat cuprinde, pretentii la "pachet de beneficii" ridicate (spre iritarea celor care sunt in firma de mult timp, si le-a crescut salariul cel mult cu inflatia), trebuie instruit de alti colegi, in paralel cu munca pe care acestia trebuie s-o desfasoare normal (fara a fi platiti in plus) si dupa 3 luni, pai nu-mi dai functie de conducere? Atunci plec naibii, ca nu sunt prost "sa ma ingrop" pe termen nelimitat. Din cauza ca suntem o tara de angajati, si prea putin de antreprenori (ca sa nu mai zic cine sunt multi dintre antreprenori, si ce culoare de ochi au...) vedem situatia din punctul de vedere al angajatilor. Dar nici pentru angajatori lucrurile nu stau grozav. Articolele d-lui Butunoiu o arata cu prisosinta.
=aceeasi mizerie Era doar un sofism ”amar” (dar plin de adevar, iar o buna parte din cei 4 milioane de romani plecati din tara pot depune..marturie in sensul asta), sofim din care, dupa cum vad, tu n-ai inteles absolut nimic..! Pacat..! Pe cei ai USR-lui va credeam ceva mai ”răsăriti”..
In Romania cel mai bine sunt platite lichelismul, impostura si habarnismul celor angajati pe linie de partid.. „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece, Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece? Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela, Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa? Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară, Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei! Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire; Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire. *************************************************** Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni.” (M.Eminescu-Scrisoarea III)
cunosc destule cazuri de personal calificat(ingineri) platiti cu 1500-1800 ron si asta doar pentru ca filozofia patronului este:"sunt banii mei si daca vreau ,pot plati femeia de serviciu mai bine ca un inginer"