Angajaţii Operei Române din Cluj au suspendat greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii s-au aşezat la masa negocierilor / Foto: Caius Raţiu
Sindicaliştii s-au aşezat la masa negocierilor / Foto: Caius Raţiu

Angajaţii Operei Naţionale Române din Cluj au suspendat, marţi, greva generală declanşată în urmă cu o zi, urmând să negocieze cu directorul instituţiei.

Preşedintele Sindicatului Transilvania Art, Dan Gâdea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că la întâlnirea de luni cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, sindicaliştii au stabilit că vor participa la negocieri cu directorul Rareş Trifan.

"La propunerea ministrului am stabilit să organizăm, luni, 25 octombrie, o întâlnire între sindicalişti, directorul Rareş Trifan şi Kelemen Hunor pentru a discuta punct cu punct toate probleme noastre", a spus Gâdea.

Până lunea viitoare, greva a fost suspendată, a adăugat Gâdea.

Conform sursei citate, ministrul Culturii va trimite o comisie la Cluj pentru a verifica aspectele sesizate de sindicalişti.

"Corpul de control al ministrului Culturii va verifica la Operă toate problemele sesizate de noi şi sperăm că acest control se va finaliza cu demiterea directorului", a spus Gâdea.

Angajaţii Operei Naţionale Române din Cluj au intrat, luni, în grevă generală, reclamând "managementul defectuos" şi cerând ministrului Culturii, Kelemen Hunor, demiterea directorului instituţiei, Rareş Trifan.

Angajaţii Operei susţin că, din 2007, de când a fost numit director Rareş Trifan, opera clujeană a avut cel mai mic număr de spectacole anuale din ultimii 20 de ani, cel mai mic număr de spectatori din ultimii 20 de ani, un repertoriu străin de preferinţele publicului clujean.

Angajaţii Operei îi cer ministrului Culturii, Kelemen Hunor, demiterea directorului general, Rareş Trifan, din cauza "managmentului defectuos în detrimentul salariaţilor, al instituţiei şi al publicului, abuz în funcţie, dezinteres total faţă de salariile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor ONRC".

Ei îl mai acuză pe director de lipsă de dialog, risipirea banului public prin contracte încheiate cu o societate comercială prin care se plătesc colaboratorii externi "cu sume imense, de ordinul sutelor de milioan" şi "decimarea repertoriului ONRC".

Opera Română din Cluj are 280 de angajaţi, dintre care 200 sunt membri în sindicatul Transilvania Art.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite