Iniţiativa România Liberală are filială la Cluj. Andrei Chiliman: „Actuala guvernare îşi face imagine conducând ţara de la televizor“

Iniţiativa România Liberală are filială la Cluj. Andrei Chiliman: „Actuala guvernare îşi face imagine conducând ţara de la televizor“

Conducerea IRL la Cluj. În centru, primarul sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman FOTO: IRL

Iniţiativa România Liberală (IRL) şi-a lansat, duminică, 9 februarie, filiala din Cluj, în prezenţa liderului Consiliului Consultativ al IRL, Andrei Chiliman, a vicepreşedintelui IRL, deputatul Diana Tuşa, a prim-vicepreşedintelui PNŢCD şi membru fondator IRL, Vlad Moisescu, şi a preşedintelui Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce preşedintele statului, Traian Băsescu, era aşteptat să sosească la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară de la Casa de Cultură a Studenţilor, duminică, 9 februarie, în Cluj, la hotelul Victoria avea loc lansarea unei filiale locale a Iniţiativei România Liberală.

În deschiderea evenimentului, liderul Consiliului Consultativ al Iniţiativei România Liberală şi primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman, a afirmat că România are nevoie de o alternativă reală de dreapta care să se opună partidelor din actuala putere, PSD şi PNL, partide care nu fac altceva decât să destructureze instituţiile statului.

„Atacul împotriva statului de drept, împotriva indepedenţei justiţiei, este permanent şi se face prin diverse mijloace şi pe diverse planuri de către cei care fac parte din actuala putere, atât PSD cât şi PNL. Actuala guvernare îşi face imagine guvernând ţara la televizor”, a afirmat Andrei Chiliman, potrivit unui comunicat de presă.

În discursul său, Andrei Chiliman şi-a exprimat regretul privind direcţia spre care s-a îndreptat PNL:

„Era cândva un partid de dreapta. Mă aşteptam să se opună cu fermitate politicilor populiste ale PSD. PNL a devenit un partid de stânga. În afară de morală, de caractere puternice, dreapta înseamnă stabilitate politică, stabilitate legislativă şi stabilitate fiscală. Dreapta înseamnă stat de drept, înseamnă justiţie independentă care să ţină echilibrul, atunci când se produc lucruri incorecte”.

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti a făcut un apel către toţi românii de dreapta să se alăture Iniţiativei România Liberală, amintind că IRL mai are de lansat doar câteva filiale la nivelul întregii ţări.

IRL a semnat cu PNŢCD, ca partid continuator al valorilor şi principiilor marelui om politic Corneliu Coposu.

”Corneliu Coposu a avut credibilitate pentru că n-a vrut nimic pentru el, ci a vrut mult pentru România şi pentru români. Trebuie să încercăm să dovedim oamenilor că vrem mai mult pentru ţară şi pentru ei decât vrem pentru noi”, susţine Chiliman.

”IRL face parte din proiectul mai amplu al PNŢCD. Avem nevoie de oameni de afaceri cinstiţi, de soluţii pentru mediul privat, pentru buna funcţionare a statului. (...)Nu poţi face nici afaceri, nici politică fără morală. Dar care morală? Morala lui Vasile Blaga, a lui Crin Antonescu? Morala PSD şi a PNL? A lui Victor Ponta şi a lui Ion Iliescu? Noi avem la PNŢCD morala creştină. Ce înseamnă asta? A pune binele public deasupra interesului privat”, a declarat preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu.

Vicepreşedintele IRL, deputatul Diana Tuşa, a subliniat că IRL s-a născut pentru acei români de dreapta care nu se mai simt reprezentanţi de actuala clasă politică şi a explicat că, la nivelul IRL, au fost create o serie de comisii, pe domenii de interes (economie, agricultură, educaţie, sănătate, etc.), în cadrul cărora cei care doresc să îşi aducă contribuţia la rezolvarea problemelor ţării pot veni cu propuneri concrete.

La evenimentul de lansare al IRL Cluj au mai participat liderii unor filiale judeţene ale PNŢCD, precum şi liderul PNŢCD Diaspora, Nelu Neacşu.

Mai puteţi citi:

IRL va îndemna la boicotarea revizuirii Constituţiei, dacă nu sunt adoptate unele amendamente

UPDATE Forţa Civică şi PNŢCD au semnat cu Iniţiativa România Liberală un protocol de includere a acesteia în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: