ANALIZĂ / Lacina Traore, cel mai constant „ceferist” al turului

ANALIZĂ / Lacina Traore, cel mai constant „ceferist” al turului

Lacina Traore a fost un pericol permanent pentru fundaşii adverşi

Deşi CFR este compusă din mai mulţi fotbalişti experimentaţi, tânărul Traore a fost singurul care a impresionat prin constanţă. Dintr-un lot de 25 de jucători, ivorianul de 19 de ani a ieşit în evidenţă prin calităţile arătate în turul acestui campionat

Ştiri pe aceeaşi temă

Turul bun de campionat pe care l-a reuşit CFR, se datorează în mare parte formei bune a liniei de atac, în care ivorianul Traore a fost „pionul de bază”. Cu patru goluri reuşite în competiţia internă şi două în Europa League, atacantul a atras atenţia mai multor cluburi europene. Comparat în dese rânduri cu Adebayor sau Kanu, puternicul fotbalist de culoare are cele mai mari şanse de a părăsi formaţia clujeană în această pauză competiţională. Italienii de la Napoli sunt interesaţi de serviciile sale, dar Paszkany nu doreşte să lase din preţul stabilit: cel puţin 3 milioane de euro.

Schimbări în poartă


Eduard Stăncioiu a fost cel mai afectat de acest tur de campionat. Portarul venit la Cluj în 2006 şi-a pierdut locul de titular şi ar putea fi împrumutat. Fostul jucător al Sportului Studenţesc a „plătit tribut” gafelor decisive, iar locul său a fost luat de Nuno Claro, unul dintre preferaţii fostului tehnician, Toni Conceicao. Odată cu venirea lui Mandorlini, slovacul Boris Peskovici a devenit titularul incontestabil al buturilor, prestaţiile sale fiind apreciate şi de preşedintele Iuliu Mureşan.

În linia de fund, fără discuţie Cristian Panin a dovedit că este un adevărat lider. Cel mai vechi fotbalist din lotul deţinătoarei Cupei României a jucat aproape perfect. Deşi conducerea a schimbat doi antrenori, Mandorlini fiind al treilea, „Pană” a rămas titular de drept. În banda dreaptă, Tony a oscilat în evoluţii, reuşind meciuri bune, în special în campionat, dar a şi dezamăgit, un exemplu fiind întâlnirea de la Eindhoven, unde francezo-portughezul nu a avut nicio şansă în faţa lui Dszudszák.

Cuplul de fundaşi centrali a fost des schimbat, Cadu făcând pereche atât cu Alcantara, cât şi cu Nelson Cabrera, dar niciunul nu a dat apărării siguranţa aşteptată de tehnician. Edimar a jucat sporadic, iar evoluţiile sale din banda stângă nu au fost mulţumitoare. Linia de mijloc a fost condusă de Gabi Mureşan, fotbalist care a demonstrat că merită să intre din nou în atenţia selecţionerului. Marile dezamăgiri au fost Culio şi Dubarbier, fotbaliştii de bandă care nu au mai reuşit evoluţiile bune din anul trecut, în timp ce Deac a avut parte de un tur bun.

Bogdan Mara a fost pus pe lista jucătorilor care vor fi împrumutaţi, iar Emil Dică, jucător care a evoluat doar 33 de minute în Liga I, este foarte aproape să-l urmeze. Dani a oscilat în evoluţii, Peralta fiind de mai multe ori preferat în locul său. În linia de atac, doar Traore s-a remarcat, în timp ce Didi şi Kone au fost perioade lungi accidentaţi. Nei a fost departe de forma arătată în Portugalia sau Bulgaria, în timp ce Sergiu Buş, deşi promite mult, este prea tânăr pentru miza uriaşă a meciurilor din prima ligă.

„Traore nu este o surpriză pentru mine. Ştiam că îşi va arăta repede calităţile”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările