ANAF în control la CFR Cluj. Datoriile se ridică la circa 11 milioane de euro

ANAF în control la CFR Cluj. Datoriile se ridică la circa 11 milioane de euro

ANAF  FOTO: Arhiva Adevărul

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut un control la Clubul de fotbal CFR Cluj şi analizând activitatea pe mai mulţi ani a găsit că administratorii clubului datorează statului circa 11 milioane de euro. În lei, suma datorată este de 26 milioane de lei - reprezintă impozite nereţinute din salariile jucătorilor - iar la aceasta se adaugă 24,3 milioane de lei, dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din interiorul clubului, citate de evz.ro, susţin că salariile jucătorilor au fost impozitate conform Legii Sportului, fiind reţinute din salariile jucătorilor un procent de 21,5 la sută, compus din 16 la sută – impozit pe profit şi 5,5 la sută impozit pentru sănătate. „Cei de la Fisc au ajuns a concluzia că trebuiau reţinute şi impozitele pentru contribuţiile sociale, pentru pensia suplimentară şi impozitul pentru sănătate datorat de angajator. În total, toate aceste contribuţii se ridică la aproape 40 la sută din veniturile jucătorilor”, a declarat un oficial din cadrul clubului de fotbal CFR Cluj.

Controlul ANAF a mai găsit că fotbaliştii de la CFR Cluj au fost plătiţi pentru prestaţiile lor fotbalistice, iar pe lângă salarii li s-au achitat prime de joc sau prime de instalare, care au fost impozitate cu procente mult mai mici decât ar fi trebuit.

Arpad Paszkany a anunţat că renunţă la afacerile din România şi că s-ar fi stabilit în Dubai. Potrivit stiridecluj.ro, acesta declara, la începutul anului: „Dubai este o locaţie foarte bună din toate punctele de vedere: investiţional, psihic, cultural şi social. Este o deschidere foarte mare. Nu există birocraţia de la noi. Şi psihologic şi cultural este un loc deosebit. Eu mă duc acolo din 1999. Am văzut cum a crescut ţara aceea. Poate nu este cea mai bună asemănare, dar eu cred că este noua Statele unite ale lumii pentru că din punct de vedere demografic pe lângă cei 300 de mii locuitori originari din Dubai, până la restul de 2,8 milioane de cetăţeni sunt naţiuni de pe tot globul”.

Mai puteţi citi:

Înşelaţi prin metoda "accidentul". Doi zălăuani, lăsaţi de escroci fără o grămadă de bani

Ce metode mai au escrocii de azi: se dau drept "poliţişti la antifraudă" ori notari publici

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: