Ambasadorul SUA: „E timpul ca cei care au ieşit în stradă împotriva corupţiei să folosească cea mai mare putere a lor: cea de a vota“

Ambasadorul SUA: „E timpul ca cei care au ieşit în stradă împotriva corupţiei să folosească cea mai mare putere a lor: cea de a vota“

Ambasaroul SUA a vorbit cu studenţii clujeni. FOTO: Remus Florescu

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, la o prelegere orgnaizată la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), că îi admiră pe românii care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de corupţie şi îi îndeamnă pe tineri să-şi contiue demersul prin alegerea unor lideri responsabili.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hans Klemm a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o prelegere ţinută în faţa studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), că lupta împotriva corupţiei trebuie continuată.  “Corupţia este o otravă pentru orice democraţie, fie că este în SUA sau în România şi trebuie eliminată la toate nivelele vieţii publice. Este o mare provocare şi felicit România pentru ce a făcut şi pentru că luptă din greu împotriva corupţiei, este o luptă care nu se termină niciodată şi trebuie susţinută. Această luptă nu există numai în România, inclusiv vecinii dumneavoastră se confruntă cu provocări serioase, cum ar Ucraina, Republica Moldova, dar şi SUA are o problemă cu corupţia, în condiţiile în care au fost cazuri de foşti guvernatori şi senatori anchetaţi, sau preşedinţi care au părăsit funcţia din cauza corupţiei”, a spus Klemm.
 

Klemm îi admiră pe românii care au ieşit în stradă

 
Ambasadorul i-a îndemnat pe tinerii prezenţi în sala FSPAC să continue demersul împotriva corupţiei prin mersul la vot.”Am asistat în România la un fapt cu adevărat remarcabil, atât în Bucureşti şi cât şi în alte mari oraşe:  zeci de mii de persoane s-au adunat, într-o solidaritate paşnică, pentru a lupta împotriva corupţiei şi pentru a cere schimbare. Am vazut pancarte în Bucureşti care spunea <<corupţia ucide>>”, a spus Klemm.  El s-a adresat tinerilor care au ieşit în noiembrie 2015 în stradă la Cluj sau la Bucueşti: „Voi aţi văzut un viitor mai luminos pentru România, în care domnia legii are întâietate, iar lupta împotriva corupţiei este o normă. Sper ca aceeiaşi protestatari şi mulţi alţii vor merge la vot în iunie şi în noiembrie anul acesta, când este timpul să îşi folosească cea mai mare putere a lor, cea de a vota, pentru a pune la locul potrivit oameni care vor servi ca lideri responsabili ai acestei naţiuni. Voi sunteţi noua generaţie a României, aşa că vă întreb dacă doriţi să contribuiţi la a face România un loc aşa cum vi-l doriţi, liber de corupţie şi bazat de domnia legii”.
 

Resursele trebuie folosite pentru cetăţeni

 
Întrebat care sunt efectele corupţiei, Klemm a susţinut că: „resursele trebuie să fie folosite pentru educaţie, sănătate, transport, pentru eficietizarea administraţiei publice, dar aceste lucruri sunt luate şi beneficiază de aceste resurse doar un cetăţean şi familia sa. Acest lucru este furt, iar banii plătitorilor de taxe trebuie alocate în folosul cetăţenilor, pentru a le oferi o viaţă mai bună”. Întrebat de către studenţi cum poate să sprijine România, de la nivelul Ambasadei SUA, în lupta împotriva corupţiei, Klemm a spus că România este cea care trebuie să lupte, în condiţiile în care resursele reprezentanţei diplomatice americane sunt limitate.
“Avem la ambasadă reprezentaţi ai mai multor instituţii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justiţiei, dar vorbim de cel mult zece persoane. Resursele directe pe care le putem oferi în acest parteneriat sunt limitate. Dar lucrăm la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizată, traficul de droguri sau persoane şi când putem şi suntem solicitaţi oferim asistenţă DNA şi altor instituţii de aplicare a legii. (…) Lupta împotriva corupţiei este una importantă şi vitală pentru viitorul României”, a răspuns Hans Klemm.
 
Ambasadorul SUA a susţinut, joi, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB prelegerea pe tema "Reflections on Presidents' Day”, la care a asistat şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.
 
Citeşte şi
 
citeste totul despre: