Ambasada Republicii Slovenia a inaugurat Consulatul de la Cluj-Napoca

Ambasada Republicii Slovenia a inaugurat Consulatul de la Cluj-Napoca

Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca. FOTO: Arhiva Consulatului

Ambasada Republicii Slovenia a inaugurat, ieri, Consulatul de la Cluj-Napoca, care va gestiona judeţele Alba, Arad, Bihor şi Cluj. Principala misiune a noii reprezentanţe va fi întărirea relaţiilor bilaterale dintre Republica Slovenia şi judeţele amintite la nivel politic şi economic, acordând o atenţie specială turismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consulatul va putea intermedia şi comunicarea dintre locuitorii celor două ţări, oferindu-le şi informaţii utile. Oportunităţile economice vor fi şi ele prezentate mediilor de afaceri, pentru a impulsiona schimburile economice dintre cele două ţări. „Deschiderea acestui consulat la Cluj-Napoca vine ca urmare a creşterii interesului comunităţilor din această regiune şi a românilor în general faţă de Slovenia, oportunităţile economice şi atracţiile turistice pe care ţara noastră le oferă. În aceeaşi măsură, şi slovenii sunt tot mai curioşi să afle cât mai multe despre România şi să-i descopere potenţialul”, a declarat Excelenţa sa domnul Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti.
„Relaţiile companiei pe care o conduc cu partenerii de afaceri din Slovenia au fost întotdeauna excelente. Am constatat o intensificare a interesului în ultima perioadă, ceea ce ne-a convins de oportunitatea acestui demers. Sunt extrem de onorată să reprezint Republica Slovenia la Cluj-Napoca”, a declarat Excelenţa sa doamna Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca.
Consulatul Republicii Slovenia de la Cluj-Napoca a fost inaugurat oficial luni, 4 aprilie, de către Excelenţa sa domnul Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti, şi Excelenţa sa doamna Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca. La ceremonie au participat Excelenţa sa domnul Milan Brglez, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Slovenia, şi Excelenţa sa domnul Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din România
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: